: Przyjemna dynamika, ktorej nie spodziewalem sie po silniku 2.2
Auto w pakiecie FSport to milosc od pierwszego wejrzenia. Poznalem opinie o silniku i bolaczkach modelu zanim zdecydowalem sie na zakup i nie zaluje. Zrobilem do tej pory 5tys km i licze sie z kosztami eksploatacyjnymi, ktore moga mnie czekac ale przyjemnosc z jazdy jest niesamowita. Auto ma apetyt, skrzynia charaktyerystycznie chrupie na biegu 1 i 2 ale nie zmienilbym wyboru. Na kretych drogach czy autostradzie zawsze jest wysoki komfort jazdy a kilkugodzinne trasy nie przyprawiaja o bol glowy. Jesli zmienie to na nowszy model. Zapomnialbym - uwielbiam na nie patrzec!
Wystarczajaco duzo mocy aby spokojnie wyprzedzac. Wiadomo, ze do 2tys obrotow nie mozna oczekiwac cudow ale po przekroczeniu 2 ladnie sie kreci.
Tak, tutaj temat byl opisywany na roznych portalach i forach. 1 i 2 specyficznie chrupia - co mi osobiscie w niczym nie przeszkadza. 6 bieg uzyteczny przy predkosciach powyzej 120km/h co tez nie jest jakims wielkim problemem. Fakt, mozna oczekiwac wiecej od aut z tego segmentu
Pieknie pokonuje krete drogi i serpentyny czesto przy nierozsadnych predkosciach. Uklady bezpieczenstwa wyprowadzaja auto z poslizgu w ulamku sekundy - testowane kilka razy na mokrych rondach. Fanstatyczny komfort w kazdych warunkach.
Nie ma tu wielkich szyb ani panoramicznego dachu ale lusterka boczne + kamera cofania i mam wiecej niz potrzebuje, zeby spokojnie manewrowac. Lubie sposob zabudowy a widocznosc jest wystarczajaca.
Regulacja siedzenia w kilku plaszczyznach, pamiec foteli, kierownica, ktora odsuwa sie po wylaczeniu silnika, intuicyjny panel dotykowy, kirownica wielofukncyjna, regulowana wysokosc pasow, podswietlenia lusterek na zewnatrz po zmorku i pewnie cala masa innych gadzetow o ktorych zapomnialem. Siedzi sie, prowadzi i obsluguje bardzo wygodnie.
Widzialem mnostwo opinii ludzi narzekajacych na mala ilosc miejsca tylu. Fakt - nie jest to superb ani mondeo ale jesli nie masz 200cm wzrostu to nie bedziesz miec szczegolnego dyskomfortu. Moze to taka maniera, ze trzeba na cos ponarzekac. U mnie z tylu nikt nie narzekal. 4 pasazerow pojedzie w komfortowych warunkach. 5 pod znakiem zapytania z uwagi na ograniczona ilosc miejsca na nogi posrodku.
Nawet przy duzych predkosciach 150-170 km/h w kabinie nie ma halasu i mozna prowadzic rozmowe z pasazerami nie podnoszac glosu.
Nie jest to fiat uno, ani B5, zeby oczekiwac, ze czesci znajdziemy na bazarze. Serwis swoje kosztuje i auto ma apetyt wiekszy niz wielu konkurentow ALE z tym trzeba sie liczyc kupujac ten wlasnie samochod i jesli ktos swiadomie dokonuje takiego wyboru to nie bedzie zaskoczony kosztami eksploatacji.
Za co placimy? W pakiecie F za piekna sylwetke, dodatkowy spojler, grill inny niz w standardowej wersji. Auto nie jest juz nudne...
Czuc, ze nie jest to avensis. Wykonczenie w srodku nie powala bo nie ma pozlacanych klamek ani drewna ale skora z aluminium prezentuje sie znakomicie. Auto warte wojej ceny ale jak wspomnialem - ja jestem w nim zakochany
Daje max bo jeszcze nic sie nie dzialo
Brak pwoaznych usterek przy 90tys. Serwisowane wczesniej w ASO bez konkretnych napraw.
- zużycie paliwa dla silnika 220d 177KM 130kW