Samchod jest naprawde doskonaly, mysle ze w swojej klasie bije wszystkich konkurentów, pozostaje tylko jedno pytanie, dlaczego ten samochod jest tak malo popularny???? ale to chyba jego kolejna zaleta :)
Cud techniki. Samochod ma przebieg ponad 270 000 km, wystarczy regularnie zmieniac olej i nic nie ma prawa sie w tym aucie popsuc, samochod od nowosci ma robione przeglady w ASO.
Skrzynia planetarna to bajka, mozna przyspieszac od 0 do 260 :D na jednym biegu
jest troche twardszy od mojego poprzedniego auta ktorym byl Mercedes i lepiej dzieki temu sie prowadzi, uklad jezdny w tym aucie jest to kompromis pomiedzy mercedesem a bmw, dla mnie idealny
czujniki plus kamera cofania, widocznosc wzorowa
przyznam ze nie mam juz 20 lat i obawiam sie zawsze obsługi gadżetów wlektrycznych ale w Lexusie wszystko rozwiazane jest intuicyjnie, wszystkie podstawowe funkcje mamy w osobnych guzikach plus ekran dotykowy
latem rewelacyjnie chlodzi, rowniez w tylnej czesci samochodu, zima ogrzewanie dziala juz po 3-4 minutach od uruchomienia silnika
przednie fotele elektrycznie ustawiane w trzech plaszczyznach, z tylu swobodnie mozna przewozic 3 dorosłe osoby
chyba najwieksza zaleta z calej palety zalet tego auta, cisz, cisza i jeszcze raz cisza
jak na 340 KM spalanie naprawde jest rewelacyjne, jak juz nauczymy sie jezdzic hybryda to w miescie mozemy spokojnie osiagnac wynik 8,5 l/100km a w trasie przy lekkiej nodze i przy sredniej predkosci ok 90km/h auto schodzi nawet ponizej 6l na 100km
ja za nowy w pelni wyposażony egzemplarz w 2007 roku (auto z 2006) zaplacilem 238 000 zł,
NIC, doslownie nic w tym aucie sie jeszcze nie popsulo, moj poprzedni samochod rowniez mialem nowy z salonu ale przez 3 lata uzytkowania byl ok 10 razy w serwisie. Moim kolejnym samochoda z pewnoscia bedzie LEXUS a kolejnym LEXUS itd
zapomnijcie
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 4.5h 344KM 253kW