Układ hamulcowy
: Hamulce ma świetne i ręczny na wale napędowym co pozwala trzymac RR wszystkimi kołami
Kupując go miałem dużo wieksze oczekiwania niż co pokazała rzeczywistość.
Bardzo słabo się zbiera, silnik jest w doskonałej kondycji a mimo to ten samochód wlecze sie po drodze. Frontera long którą takze posiadam 2.3TDI jeżdzi jak pszczółka podłóg niego, a uważałem że jest mółowata zanim nie kupiłem RR.
Mimo że nie ma jeszcze dużego przebigu,co jest udukomentowane i widać po aucie, dwójka zgrzyta a czwórke trafia się co raz to w innej pozycji po sporym wysiłku.Krótkie biegi i słaby motor zmuszają do czestego wachlowania gałką.
Kupiłem auto z luzami w zawieszeniu,nie były wielkie ale RR wpadał w mocne wibracjie przy 80KM/h.
Tylko przy cofaniu po łuku cieżko ocenić w lusterku odległoś od przeszkody, po zatym super.
Da się przyzwyczaić do przycisków, a trochę tego jest.
Piąta rano, mróz, jeden włączik i obie szyby po trzech minutach czyste.
Jak na korcie tenisowym
Każdy z moich znajomych wsiadając do niego, mówi że spodziewał się mniejszej ilości decybeli.
RR waży nie wiele więcej od frontery, jest słabszy w osiągach, ma większy silnik który średnio pali mi 12l a opel 7.5l. Rachunek prosty.
Zapłaciłem 4x więcej niż za opla, chyba tylko za pneumatykę, tak mi się spodobała. Nie rozómiem dlaczego tak się cenią, może za powłokę aluminiową, która w moim przypadku była do malowania, bo org.lakier złuszczył się w paru miejscach od słońca
Trochę komputer warjuje od pneumatyki.
Na razie tylko zawieszenie się posypało.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 D 136KM 100kW