: Super możliwości, bardzo dobra dynamika jak tą wage i gabaryty auta. Ogromna moc w terenie i super osiagi na asfalcie
: gaz - mam za słaba instalacje do tego auta
: EAS wymaga kontroli i czasami wymiany elementów
Wrazenia z jazdy, możliwości zawieszenia i silnika, ergonomia wnętrza, dzwięk, wielkość i klasa auta sprawiaja ze to naprawde super samochod. Wymaga cierpliwości i zrozumienia, ale oddaje z nawiązką. Dobra relacja ceny do wieku i standardu auta, cześci są dostepne jest sporo zamienników, ale jezeli naprawiać to u takich którzy sie na tym aucie naprawde znają.
Silnik jest naprawde mocnym punktem tego auta
Skrzynia bez zarzutow - opcje na kazde warunki jazdy - naprawde czad
najlepiej prowadzi sie w niezbyt trudnym terenie - idealnie jezdzi sie po zasniezonym polu. na asfalcie zwłasza jak sa koleiny nie jest to pełnia komfortu - przypomina to wtedy troche jazde samochodem ciezarowym: czyli albo gładki asfalt, albo lekki teren i wtedy super
Widoczność perfekcja - bardzo wysoko sie siedzi - lekko z góry mozna spojzec na kolegow w Grand Cheeroki + ogromne szyby boczne daja pełnie widoczności
Idealna Ergonomia dla mie rewelacja zaczynajac od sterowania radiem i cała elektronika do wygodzy siedzen i przestrzeni. Jedyne czego mi brakuje to panela z otwieraniem okien na dzwiach a nie miedzy siedzeniami
Wentylacja niestety słaba - nierówno daje nawiew na wszystkie otwory - zwłaszcza słabo na nogi
Przestrzen rewelacja
Dobre wyciszenie + herman/cardon daje naprawde dobre efekty
mam instalacje gazowa wiec 20l na 100 km czyli do przezycia. A efekty jazdy jakie uzyskujemy w zamian rekompensuja koszty
W naprawde przystepnej cenie uzyskujemy auto najwyższej klasy
trzeba auto zrozumiec - jak juz wie sie o co samochodzikowi chodzi to nie jest zle - połaczenie elektoniki z brytyjska mysla technologiczną wymaga zrozumienia
jezdze prawie rok i raz tylko mialem awarie ktora uniemozliwiła mi jazde - ale to był defekt instalacji gazowej
- zużycie paliwa dla silnika 4.6 V8 HSE 224KM 165kW