Ocena kierowcy - Land Rover Range Rover Evoque II SUV
Układ hamulcowy
: wymiany co około 10000 km, gwarant ma to gdzieś
: spalanie kosmos
: bardzo głośna praca
Zdecydowanie omijajcie to auto z daleka, układ hamulcowy - dramat, zużywa się w 10000 km!!, zawieszenie głośne - pojawiły się luzy. Gwarant (serwis) twierdzi ze to kwestie eksploatacyjne :) więc kupiłem i to mój problem :)
Nie będę już wspominał o całej reszcie problemów - klamki, elektronika, spasowanie elementów, trzeszczenie we wnętrzu
never ever!!
Spalanie kosmiczne, 19L miasto, autostrada nie mniej niż 14, nierówna praca silnika na biegu jałowym, jak na 200km bardzo leniwy w przyśpieszaniu.
Szarpanie przy ruszaniu, szarpanie przy zmianie biegów, miałem kiedyś podobnie działającą skrzynię w renault laguna
prowadzi się dobrze i pewnie, ale bez przesady, niestety po partu tysiącach km już rozsypało się zawieszenie (auto nigdy nie było w terenie)
odklejające się elementy maskujące, zgubione osłonki śrubek przy klapie, słabe spasowanie elementów, luźny grill
w sumie ok
też bez zbędnych uwag
ok
jak na auto premium zdecydowanie oczekiwał bym lepszego wyciszenia
przegląd po 30k km to 3200 zł!! klocki i tarcze z przodu (a trzeba je zmieniać co około 10k km) to koszt 4000 zł, jak dla mnie drożej niż w porsche
odpowiednim podsumowaniem będzie że bym go drugi raz nie kupił
cały czas coś się w nim dzieje, a to zawieszenie, a to klamki, lub nawigacja, carplay, bluetooth itd itp
nigdy w trasie się nie zatrzymał ale bijące tarcze i słaby układ hamulcowy to poważna sprawa
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Si4 200KM 147kW