Gdyby nie poważne awarie i mała przestrzeń bagażowa oraz fatalny serwis to byłby to dla mnie prawie idealny samochód. Niestety za trochę większego SUVa trzeba zapłacić majątek. Czytając opinie na temat tego modelu mam wrażenie , że trafił mi się jakiś felerny egzemplarz. Wiec zaryzykował bym stwierdzenie , że kupił bym to auto jeszcze raz.
Jedyny minus to dość głośny silnik, ale pewnie w tej klasie nic lepszego się nie uzyska
Niestety bagażnik jak w kompakcie. Z wózkiem w bagażniku niewiele już się zmieści.
Szkoda , że podczas postoju klimatyzacja nie działa, przydało by się to stojąc w korku w upalne dni.
Sprostowanie:Tutaj jednak okazało się ,że to awaria związana z wiatrakami na chłodnicy silnika. Lecz panowie w serwisie twierdzili, że ten typ tak ma.
Głośny silnik ( jak to w dieslach w tej klasie)
Jest to dość ciężki terenowy samochód wiec nie ma co liczyć na niskie koszty (paliwo), serwis i części bardzo drogie. Przegląd około 2,5 do 3 tyś.
Wymiana błotnika przedniego około 4 tyś.
Dość drogi samochód oraz jego eksploatacja i dodatkowo trzy poważne awarie. Całe szczęście , że jeszcze na gwarancji
Czasami pilot zbyt szybko się rozładowuje i traci zasięg
- Awaria systemu chłodzenia silnika- wymiana wiatraków i modułu sterowania
- Awaria turbiny.
- Awaria HALDEXu