mam wersje HSE i wydaje mi sie ze dopiero z ta wersja ten samochod staje sie wyjatkowy. autko z klasa i z wyzszaej polki. jazda nim to czysta przyjemnosc. do niego chce sie poprostu wsiasc i gdzies jechac, tak poprostu.
silnik pracuje dobrze, bez zarzutu. w trasie zachowuje sie bardzo dobrze i o dziwo ma niezlego kopa. oczywiscie nie jest to samochod rajdowy, ale dla mnie w zupelnosci wystarczy. jak na tak ciezki samochod i 4 cylindrowy silnik to uwazam ze jest bardzo dobrze. ladnie brzmi
biegi wchodza pewnie, moze troche twardo, ale dzialaja bardzo dobrze.
dla mnie rewelka. to moj pierwszy samochod tej klasy i jestem pod duzym wrazeniem. na zasniezonych czy nawet lekko oblodzonych drogach sprawuje sie wysmienicie. w kopnym sniegu tez daje rade, ale oczywiscie ma swoje ograniczenia. raz wjechalem w zaspe ok. 0,5m z mokrym sniegiem no i niestety musialem wspomoc sie lopata. ale to bylo ekstremum. troche twardsze zawieszenie niz w osobowce
widocznosc bardzo dobra. duze szyby, duze lusterka, wysoka pozycja kierowcy.
dostep do wszystkiego bez zarzutu
mam wersje HSE z podgrzewana przednia szyba. zima to jest rewelacja. a poza tym caly system dziala bardzo dobrze
dalem dobra ocene, poniewaz wygodnie mi sie nim jezdzi, ale wydaje mi sie ze mogloby byc troche wiecej miejsca. wydaje mi sie ze przednia czesc gdzie znajduja sie nogi kierowcy i pasazera moglaby byc lepiej zaprojektowana. jestem wysoka osoba wiec zeby siedziec wygodnie z przodu bez dotykania nogami gornej deski to trzeba siedzenia dosc mocno odsunac do tylu, przez co zabiera sie miejsce pasazerom. ale ogolnie jest dobrze
wyciszenie jest ok. slychac prace silnika szczegolnie przy wyzszych obrotach, ale ten dzwiek jest przyjemny
spalanie przy jego duzej masie uwazam za bardzo dobre. zima przy ujemnych temperaturach srednio spala ok. 8,5 l/100km. kosztow naprawy i serwisu jeszcze nie znam, ale podobno sa wysokie. zobaczymy. z drugiej strony nie jest to przecietny samochod