Zakup z wyboru. Ciekawe, bezpieczne i nietuzinkowe auto. Układ przeniesienia napędu sprawdza się bardzo dobrze - zwłaszcza, w obecnie panujących warunkach tryb zimowy spisuje się świetnie. W \"prawdziwy teren\" się nie zapuszczam, ale bardzo często bywam na budowach u moich klientów - dojazd przez błotniste pole to całkiem niezła zabawa :):)
Chyba jedyne auto na rynku, w którym można z SUV\'a wysiąść w czystych spodniach - progi mają osłonę plastikową w drzwiach i dodatkową uszczelkę między nimi (niby takie proste...)
Jest, OK- chociaż lekki niedosyt z 3.0D pozostał...
Automat - bez zrzutów. \"Taki sam\" jak w moim poprzednim aucie.
Jest OK. Fabryczne opony \"Wrangler\" trochę głośne - ale i tak najlepiej z testowanych przeze mnie aut.
Nie ma się do czego specjalnie przyczepić, ale czujniki cofania są wygodnym dodatkiem.
Brakuje uchwytów na napoje w wygodnie dostępnym miejscu
Bardzo szybko się nagrzewa, bez względu na ujemne temperatury - przy (-15) potrzebuje ok. 3,5 aby w kabinie było już czuć ciepło.
Bez uwag.
Do doskonałości daleko, ale i tak najlepsze z testowanych przeze mnie - Tiguan, XC-60, BMW-X3, Sportage, Outlander/CCrosser, Kuga (Mitsu - dla mnie tragedia w tej kategorii),
Na fabrycznych oponach spalanie ok. 10,5 litra / 100km, po zmianie na zimowe Pierelli Scorpion Snow&Ice spalanie spadło do 9,1 litra
zawsze mogło by być lepiej :)
Nic z drobiazgów się nie popsuło - 47.000 km bez awarii.
Pojechałem do serwisu na montaż doposażenia i załapałem się na akcję serwisową i wprowadzenie nowego oprogramowania silnika. Po krótkim czasie nastąpiła usterka - błąd w oprogramowaniu... wprowadzono nowe i do tej pory jest OK. Auto eksploatuję dość intensywnie - w ciągu 9 miesięcy przejechałem bez awarii 47.000 km.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 TD4 160KM 118kW