Absolutnie bliski ideału.Kilka drobnych poprawek bym co prawda wprowadził. Rav 4 ,grand vitara -to auta oklepane , znane i popularne. Land Rover to klasa wyżej -auto dla elity. Jeżdżąc nim tak jesteś postrzegany. Ma w sobie coś takiego. Jest to opinia wielu osób , z którymi rozmawiałem . Podoba się też kobietom.
Nowoczesne rozwiązania. Jest bardzo oszczędny jak na masę auta 2 tony. Mocy mógłby mieć trochę więcej np. 200 KM. ale jest to kompromis pomiędzy oszczędnością , a niezłym wykopem przy wciśnięciu gazu do podłogi.
Ideał !!! bliższa autom niemieckim , krotka dźwignia tuż pod ręką.super.6 bieg też się przydaje.
znakomicie trzyma się drogi na zakrętach, tym różni się od innych terenówek , gdzie jeździsz z duszą na ramieniu. W terenie też super. Nawet wole go w terenie. Wadą ,ale wszystkich dużych aut są szerokie opony, które nie lubią kolein, on też :( Zaskakuje zadziwiająca manewrowość-mam na myśli sytuację gdy co zaskakuje na drodze i musisz wykonać nagłe wyminięcie,w osobówkach nie dał bym rady
żadnych zastrzeżeń. Mam czujniki parkowanie przód i tył. Przód widoczność super.Wielkie lusterka
Wszystko tam gdzie być powinno, poza jednym przyciskiem źle umieszczonym tj. świateł przeciwmgielnych , kiedy to muszę oderwać oczy od drogi
Błyskawicznie nagrzewa, błyskawicznie chłodzi. Mam też podgrzewanie przedniej szyby -rewelacyjny wynalazek
Pełno z przodu ,pełno z tyłu,bagażnik bardzo duży, oczywiście w grand cheroke jest nieco większy
dobre. Ale wyciszyłbym lepiej silnik diesla. To mój postulat dla przyszłego modelu. Na pocieszenie powiem ,że odgłos silnika, bardzo specyficzny,podoba się ludziom , kilka osób mi to mówiło.
trasa 8.0, miasto 8,5 -9.00 , zima po zaspach ,śniegu na kilkadziesiąt centymetrów 9,5 l.
Uważam ,że za tak luksusowe auto stosunek jakość cena jest rewelacyjny biorąc pod uwagę spalanie i ceny napraw
rewelacja , przez 170.000 dwa bezpieczniki, żarówka w środku, końcówka drążka -ogólny wydatek 250 zł Plus oczywiście regularne przeglądy ,koszt taki sam jak u innych ,tylko serwis profesjonalny i miły, nie naciągający na niepotrzebne naprawy W-wa.
prawie nic przez 170.000 !!!!!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 TD4 160KM 118kW