Ocena kierowcy - Land Rover Freelander II

Rok produkcji 2011
Okres użytkowania: 1 rok
Land Rover Freelander II 2.2 TD4 150KM 110kW 2010-2014 - Oceń swoje auto
Inne : Brak
Kupiłem samochód rok temu od pierwszego właściciela i jestem pozytywnie zaskoczony. Jeździ się bardzo wygodnie dużo dużo przestrzeni, chodź jak na ten gabaryt bagażnik stosunkowo nie duży
O dziwo nie jest mułowaty zblokowany do ok. 185/h i z taką prędkością sunie po autostradzie, w ogóle tego nie czuć ok 3tyś obrotów jedynie co to przy takiej prędkości wskazówka z paliwa dość szybko opada
na początku nie chciałem automata ale taki się nadarzył i bardzo dobrze skrzynia jest bardzo dobra szybka i płynna.
W porządku chodź na śliskiej nawierzchni myślałem że będzie trochę lepiej mało precyzyjny
duża i opływowa daje komfort dobrze wyciszona ale mało opływowa i aerodynamiczna.
bardzo dobra
wszystko pod ręką duże przyciski
Super Klimatyzacja bardzo płynnie schładza nie potrzeba trzymać wysokich obrotów dmuchawy, Zimom również bardzo dobrze, nagrzewnica wspomagana paliwem także po kilkunastu sekundach dmucha ciepło
bardzo dużo miejsca dla kierowcy i pasażerów. Można wygodnie i komfortowo jechać w 5 osób
W środku cichutko nawet na autostradzie z dużą prędkością
Ja serwisuję sam. Mam takie możliwości i nie jest najgorzej koszty materiałów podobne jak np. BMW . Zresztą silnik to fordowska jednota stosowana w mondeo czy transicie. dodatkowe to napęd który wypada raz na ok 60 tyś prze serwisować. Jak na taką klasę auta to jest ok. Usterek żadnych nie miałem.
Uważam że warto dać te pieniądze za ten samochód jest przyjemny, wizualnie również rzuca się w oczy. Żeby mieć tej klasy Audi mercedesa czy BMW to trzeba wyłożyć przynajmniej jeszcze 2/3 ceny Miałem kiedyś freelandera pierwszej generacji. Uważam że ta marka zrobiła gigantyczny przeskok. W zasadzie w tym freelanderze jest tylko nazwa wspólna
nie miałem
nie miałem