Po roku czasu jazdy tym autem. Jestem bardzo mile zaskoczony. Zgrabny, mocny, niezawodny samochodzik, doskonale daje sobie radę na śniegu i lekkim terenie. Jednostka napędowa TD4 jest najlepszym wyborem w klasie tych samochodów. Nie polecam innych diesli. Różnica jest przeogromna.
Silnik TD4 130 konny serii BMW common rail - najlepsza jednostka napędowa w tych samochodach. Bardzo elastyczny można z 3 ruszać. Różnica między zwykłym dieslem a td4 jest ogromna od razu słychać który to który.
Bez awaryjna.
Mocne i trwałe zawieszenie, doskonale sprawdza się w polskich warunkach, solidne mc persony.
dobra nie ma się czego czepić.
Nie jest tak źle co nie którzy tu przesadzają. Trzeba wymieniać filtry kabinowe i nic się nie dzieje.
Dużo miejsca. Z tyłu troszkę mniej z tego względu że pasażerowie siedzą wyżej. Ale 5 osób spokojnie jedzie.
I znowu wspomnę o TD4 nie słychać klekotu diesla. Konstrukcja wtrysków ( piezoelektrycznych ) eliminuje charakterystyczny dzwięk. Po prostu chodzi jak benzyniak.
po mieście 7-8l / 100km jest bardzo dobrym wynikiem ( TD4 ) W samochodzie tym wzrasta spalanie powyżej 120km/h
Awaryjne jak każdy inny samochód. Też nie trzeba przesadzać. Mi się urwała linka od el.szyby musiałem dokupić koszt 100zł. Wszystkie trudno dostępne części są w internecie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TD4 112KM 82kW