: Regeneracja turbo (lekko już pocił się kolektor od oleju) czyli standard w obecnych dieslach.
Koszt napraw i eksploatacji jest do przyjęcia. Wygodne auto na dalekie wyprawy - łyka asfalt i szuterki aż miło. W terenie też daje radę.
Kultura pracy jak na diesla jest ok, elastycznosć też. W terenie i do normalnego przemieszczania wystarcza, ale wyprzedzanie na trasie raczej odpada.
Tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej. Trwałość ok, tylko coś z 1 na 2 haczy.
Na szosie jak osobówka, w terenie super. Auto bez liftu a daje rade wszędzie, czasem to w szoku jestem.
Stara dobra szkoła, duże okna, wysoko się siedzi a nie jak w nowych samochodach gdzie okno boczne jest od ramienia.
Jak to diesel. W zimie długo się rozgrzewa ale jak już chwyci temeraturę to jest ok. W lecie klimatronik jest bardzo wydajny. Jedyna wada to brak filtra pyłkowego i tam gdzie tym czasem jeżdżę mam w aucie jeden pył.
Z przodu ok, ale z tyłu tylko dzieci jadą wygodnie. Za to bagażnik jest ogromny.
Nie jest to osobówka, ale na tle innych terenówek rewelacja.
Trasa 8-9 litrów, miasto 12 i więcej - średnio 10. Ceny części i przeglądów bardzo tanie w porównaniu do aut japońskich. Można powiedzieć że gdyby był używany tylko na asfalcie to koszt porównywalny (może ciut większy) do Forda Mondeo.
Cena Discovery w porównaniu do Land Cruisera czy Patrola jest śmiesznie mała. Może tamte są lepiej zrobione jeśli chodzi o szczegóły, ale poważnych usterek silników mają więcej. Niska cena zakupu, mały koszt serwisu a przy tym brak poważniejszych wad.
W sumie \"pierdółki\" ale mogłoby być lepiej.
Nigdy mi nie nawalił tak żebym nie wrócił. W sumie poważnej awarii nie miałem, tylko części eksploatacyjne i wytyrane w terenie.
- zużycie paliwa dla silnika 2.5 TD 138KM 101kW