: wentylator nawiewu się \'zawiesił\'
Silnik jest dość ospały i głośny i spala przy tym nieco za dużo paliwa. To akurat jeden z gorszych silników do tego modelu. Ale za to części sa dość tanie a założenie gazu to sprawy wręcz groszowe.
Skrzynia ma nieco za długie przełożenia a jej precyzja również pozostawia nieco do życzenia. No i czasem jest problem z wrzuceniem piątki.
Auto jest dość lekkie a zawieszenie dość miekkie. Poprawia to komfort jazdy ale niestety negatywnie wpływa na prowadzenia auta. Nie jest to auto dla ludzi z aspiracjami sportowymi bo po prostu do tego się nie nadaje. Przy szybszym wejściu w zakręt jest bardzo podsterowne a przy wysokich prędkościach niezbyt stabilne.
Samochód jest mały i widoczność jest lepiej niż dobra. Niektórym może przeszkadzać to, że nie widać maski auta nawet po wychyleniu się więc może to sprawić problem podczas parkowania i podjeżdzania przodem.
Wszystko jest pod ręką, przydało by się jednak więcej zamknętych schowków bo na dobrą sprawę jest taki tylko jeden. Do zegarów na środku deski spokojnie można się przyzwyczaić. W dłuższych trasach bardzo odczuwałem brak podłokietnika.
Auto grzeje dość dobrze, w zimę nie można narzekać na zmarnięcie. Klimatyzacja u mnie nie działała więc nie wypowiem się na jej temat.
Z przody miejsca jest dużo i nawet rosłe osoby nie powinny zbytnio narzekać na brak przesteni. Co innego z tyłu. Komfortowo mogą tam podróżować co najwyżej dzieci, na dłuższych trasach podróż może być męcząca.
Powyżej prędkości ok. 110km/h hałas jest już spory, radio trzeba pokręcać dość mocno :)
Mimo że spalanie mogłoby być nieco niższe to koszty oceniam na dobre ponieważ części są dość tanie tak samo jak przeglądy i ubezpieczenia.
Jak na niewielkie pieniądze to naprawdę dobry, można by nawet rzec że nieco luksusowy samochód. Bo mało który pojazd w tej cenie zaoferuje tyle udogodnień i taką stylistykę. Bardzo dobre auto dla młodego kierowcy
Z drobiazgów wymienię tylko jednorazowe zacięcie się wentylatora od nawiewu. Stało się to w zimę i musiałem jechać prawie 200km w dużym mrozie :P
Z największych usterek mogę wymienić tylko pęknięcie przewodu hamulcowego. Po za tym auto sprawowało się bezawaryjnie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 12V 80KM 59kW