Ocena kierowcy - Lancia Lybra Kombi

Silnik 1.9 JTD 115KM 85kW
Rok produkcji 2001
Lancia Lybra Kombi 1.9 JTD 115KM 85kW 2001-2006 - Oceń swoje auto
Inne : całokształt
Silnik : zawór EGR - zaślepiony;)
Zawieszenie : stuki puki trudne do całkowitego wyeliminowania
auto do zakochania, nie tylko praktyczne, niezawodne i oszczędne ale ma jeszcze to coś -trudno to opisać - obok tego auta mało kto przechodzi obojętnie. Prowadząc LANCIĘ czujesz się wyjątkowo:)
oszczędny i dynamiczny, szczególnie na wyższych biegach w zakresie turbosprężarki czuć wysoki moment obrotowy
precyzyjna i bezproblemowa, brakuje może 6-ki... synchronizator na wstecznym to dobra rzecz:)
komfortowo miękki i wystarczająco sprężysty, dobrze dobrane wspomaganie i precyzyjna kierownica. na naszych drogach trochę głośny
jak to w kombiku, do przodu i na boki idealnie, a cofanie najlepiej na lusterka...
mi schowków wystarcza, wszystko pod ręką, kapitalnie wszystko jest podświetlone, a oświetlenie wnętrza ze ściemniaczami to mistrzostwo świata
dwustrefowy klimatronik rządzi, u mnie wszystko działa, sporadycznie problem z zaparowanymi szybami ale tryb \"auto\" zazwyczaj sobie z tym radzi
z przodu luksus, z tyłu raczej standart w tej klasie, mogłoby być więcej miejsca na nogi dla wysokich pasażerów
wystarczyłoby jedno słowo: \"Bose\":) silnika prawie nie słychać, szum wiatru słychać wyraźnie dopiero powyżej 140km/h, u mnie dość głośne zawieszenie na dziurach ale może po wizycie u mechanika znów ucichnie
oszczędny jak na samochód o masie 1400kg, z napraw na początku zrobiłem zawieszenie przód, i potem przez ponad 2 lata wymieniłem (poza filtrami i olejem oczywiście) tylko 1 przegub i 1 łożysko za śmieszne pieniądze.
za takie śmieszne pieniądze nie dostanie się innego tak doskonałego samochodu. szkoda że nie ma następcy bo swiat idzie na przód i siłą rzeczy model ten odchodzi powoli do lamusa...
poza sprawami eksploatacyjnymi praktycznie nic się z autem nie dzieje, leję i jeżdżę:D drobne problemy z zawieszeniem, EGR zaślepiony. blacharka pełny ocynk także nie wiem co to rdza.
brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 JTD 115KM 85kW [l/100km]