Ocena kierowcy - Lancia Lybra Kombi

Silnik 2.0 20V 154KM 113kW
Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Lancia Lybra Kombi 2.0 20V 154KM 113kW 1999-2006 - Oceń swoje auto
jak na auto tej klasy jest to bardzo dobry wybór
Silnik to największa zaleta tego auta, mam go już 10 lat i dalej zachwycam się brzmieniem 5ciu cylindrów.
troszeczke brakuje 6stego biegu,
auto jest bardzo miękko zawieszone, wytrzymałość zawieszenia oceniam bardzo wysoko, w tamtym roku po 9ciu latach użytkowania i przejechaniu 105 000 wymieniłem parę części w zawieszeniu, koszt ok 800 zł, wcześniej nic nie robiłem
widoczność oceniam jako dobrą
wszystko na swoim miejscu, sterowanie radiem na kierownicy, komputer pokładowy bardzo czytelny
klimatyzacja działa wyśmienicie, ogrzewanie dość długo się \"rozkręca\" zimą po nocy zaczyna grzać po ok 7-8 min.
w aucie jest bardzo wygodnie, podróżowanie w 4 osoby bardzo komfortowe jak na ta klasę, z przodu podgrzewane siedzenia ustawiane elektrycznie w każdym możliwym kierunku, z pamięcią dla 3 ustawień użytkowników
wyciszenie bardzo dobre, przy wyższych obrotach słychać śliczny dźwięk silnika, nagłośnienie Boss 8 głośników + Bass rewelacyjne
pali jak przeciętny silnik o pojemności 2 litrów, wymiana rozrządu przy 100 000 dość droga (około 1800 zł)
Auto nabyłem nowe, jak do tej pory wymieniłem tłumik końcowy (przepalił sie i przerdzewiał), plastyk który pękł w elektrycznym sterowaniu szyby przedniej, oraz wspomniane drobiazgi w zawieszeniu przednim
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 20V 154KM 113kW [l/100km]