Nowej bym nie kupił bo kosztowała furę pieniędzy. Używana kilkuletnia to okazja na luksus za śmieszne pieniądze. Auto choć włoskie i pochodzi od Fiata nie ma nic wspólnego z Fiatami. Śmiać mi się chce jak widzę ludzi wydających kosmiczne pieniądze na nowe auta. Ja za grosze mam to czego oni nie będą mieli nigdy.
Silnik 1.8 benzyna dobrze pasuje do tego auta. Ciężko sobie wyobrazić taką masę z mniejszą ilością koni mechanicznych. 131KM to optimum.
Bardzo fajnie dobrane przełożenia zarówno do jazdy miejskiej jak i do jazdy na dalekie trazy po autostradzie.
Lybra nie jedzie ona sunie po drodze. Zupełnie niewyczuwalne są niedogodności polskich dróg. Nie wiem jak się to odbije na zawieszeniu - narazie wszystko ok.
Widoczność fantastyczna dzięki lekko wystającym oprawom świateł przednich.
Tak dopracowanego i gustownego samochodu wewnątrz dawno nie widziałem. Przed zakupem wszyscy stukali się w głowę twierdząc że kupuje \"wynalazek\" poźniej przyznawali, że byli w błedzie. Auto dopracowane w najmniejszych szczegółach.
W lato ziębi w zimę grzeje cóż więcej potrzeba.
Patrz ergonomia. Auto ewidentnie zaprojektowane dla wymagających klientów. Nie ma się co dziwić, że nowe kosztowało krocie.
Wprost fantastyczne uroku dodaje system audio Bose. Nie wiem co ma w środku ale nagłośnienie jest dopracowane fantastycznie.
Auto które ma jeździć musi palić. Lybra pali ale i jedzie.
Wysoki. Tych aut jest mało. Prawie nikt ich nie zna. Ludzie kochają auta niemieckie solidne niezniszczalne. Rożnie to z tym bywa. Ja mam Lybre za grosze pełny komfort jazdy i bajery których oni nie będą mieli nigdy.
Wymieniłem rozrząd i kilka szczegółów w zawieszeniu. Części ogólnie tanie. Bałem się, że będą w kosmicznych cenach a tu miła niespodzianka. Dużo rzeczy pasuje z o wiele bardziej popularnych auta takich jak Punto, Marea, Ducato i Alfa Romeo.
Jak wyżej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 131KM 96kW