: Zawieszenie jest naprawdę ok. W moim aucie są aktywne amortyzatory, więc o \"wychyłach\" nadwozia na ostrych zakrętach niema mowy, ... są niestety w klubowych fotelach. ... No tak, wygodne fotele to największy mankament Delty, ponieważ brak im solidnego podparcia bocznego. Poza tym, jeździłem wieloma samochodami (golfem VI, A 3, Astrą 4, 3008, 308, megane, octavia tip.) i nie mam pojęcia co w nich jest, co pozwala na stwierdzenia redaktorów poczytnych w Polsce magazynów motoryzacyjnych, że to ten czy tamten (oczywiście golf, octavia lub A 3... a i nowa kia ceed) to najlepsze auta w segmencie. Chyba nie jeździli Lancią Deltą.
A może Delta to nie kompakt lecz, niestety, pod względem rozmiarów i uniwersalności wnętrza to klasa średnia lub van, czyli auta droższe, i pewnie dlatego Delta nie jest porównywana do innych aut (z wyjątkiem A 3 2.0 TDI w auto moto i sporcie - gdzie przegrała [wystawiono tam ją z silnikiem 1.6 MultiJet], i motorze gdzie z tym autem wygrała - [stare sety]). Moim zdaniem Delta, ze względu na swą nietuzinkowość jest trudna do zaszufladkowania w polskim światku motoryzacyjnym, zdominowanym przez auta niemieckie i niemieckie czasopisma motoryzacyjne. A jak coś nie jest pod linijkę to jak to porównać z golfem? NEIN - niemożliwe? to może z innym autem z grupy VW? Jednak wyrośniętą Octavię daje się porównywać z mniejszymi autami, i wygrywa.
W mojej ocenie Delta to ideał dla rodziny z dziećmi (rozkładana pod kątem 25 stopni kanapa jest także przesuwana). Duży regulowany bagażnik (380-465l). A do tego przestronna kabina (rozstaw osi jak w klasie średniej) i ekskluzywny, nietuzinkowy wygląd karoserii i wnętrza. Polecam ją Wszystkim!!!