: Fabryczne sportowe zawieszenie wytrzymuje max. 2 lata jazdy po polskich drogach.
: Drobne usterki i zamarzające zimą zamki.
Chętnie ponownie kupiłbym to auto. Wrażenia estetyczne i radość z prowadzenia rekompensują wszystkie wady tego auta. Auto posiada karoserię ocynkowaną więc nie ma niespodzianek z rdzą :)
Silnik lubi wysokie obroty, zaczyna żyć pow. 3500 obrotów.
Wybieranie nie jest idealne, ale tragedii nie ma. U mnie czasem III bieg zgrzytnął.
Idealny, trzyma się drogi jak przyklejony. W zakrętach jak gokart. Na dziurach niestety czuć że twardo.
Mała, wysoko osadzona tylna szyba nie ułatwia manewrowania. Dosyć spory martwy kąt w lusterkach bocznych.
Wszystko na właściwym miejscu, każdy przycisk i przełącznik podświetlany. Średniej wielkości, gruba kierownica idealnie leży w dłoni. Kubełkowe fotele RECARO pokryte alcantarą są super wygodne.
Automatyczna klima działa bez problemów. W sezonie zimowym i podczas deszczu jednak problemy z zaparowanymi szybami.
W wersji 3-drzwiowej, szerokie drzwi ułatwiają wsiadanie. Z przodu miejsca bardzo dużo. Z tyłu ciasno i na dłuższą metę raczej tylko dla 2 osób.
Spalanie na rozsądnym poziomie, niewielka różnica pomiędzy miastem i trasą i ekonomiczną a sportową jazdą.
Niestety wersja 2.0 16V HPE poprzez pokrewieństwo z Fiatem Coupe posiada znacznie droższe części niż słabsze wersje silnikowe.
Włoskie auta nie są drogie w zakupie. Jeżeli trafi się na zadbany egzemplarz, to za małe pieniądze można kupić naprawdę wyjątkowe auto.
Jak to Włoch, drobne problemy z elektryką. A to żaróweczka gdzieś przestanie świecić, a potem zaczyna normalnie świecić. Mój egzemplarz strasznie nie lubił zimy, zamarzające zamki i siłowniki napsuły mi trochę krwi.
Przez 5 lata użytkowania tylko raz mnie zawiódł. Miesiąc po zakupie wysiadło sprzęgło. Poza tym bez większych problemów.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 139KM 102kW