Mam 20 letnie doswiadczenie w sprzedazy samochodów nowych i uzywanych, szukałem auta dla żony i długo zastanawialem sie nad modelem wersja itp. Brałem pod uwage VW Troca (ciasny wewnątrz), Mazde cx30 (chora wyssana z palca cena), Hyundaia Kone (plastikowe wnętrze) oraz Peugeota 2008 (słaba jakośc i zawodnośc oraz "mulący" automat 8AT), nie brałem od początku Toyoty CHR oraz Hondy HRV ze względu że auto dla zony miało byc ze skrzynia automatyczna a pseudo automaty CVT nie wchodza wogóle w gre. Wybraliśmy XCEEDA 1.4TGDi 16V 140KM 7DCT wersja XL. Ogólnie auto jest naprawdę bardzo ciekawe, ładne. Brakuje kilku elementów do maksymalnej ilości punktów. Brak doświetlania zakrętów, brak nawet podstawowego pakietu oświetlenia wnętrza ambiente, w wersji XL czujniki tpms sa aktywne (choc w wersji niższej L, są pasywne????) przy ładnych światłach przednich typu led, obraz psuja żółte żarówki halogenów przeciwmgielnych, to samo z tyłu podświetlenie tablicy rejestracyjnej jest zwykłymi żarówkami gdzie lampy główne sa full led. cyfrowe zegary (czytelne) brak w nich np obrazu nawigacji czy mozliwości ich indywidualnego konfigurowania. Reszta ok. Silnik i skrzynia rewelacja, zawieszenie troszke za nerwowe, wspomaganie za mocne powinno sie "usztywniać" przy przełączeniu na tryb sport lecz tak sie nie dzieje, hamulce bardzo dobre, fotele wygodne, wnetrze dobrze wyciszone, materiały przyjemne w dotyku.
Dynamiczny, dość paliwożerny
Doskonała w porównaniu do CVT to przepaść o jakieś 50lat.
troszke za nerwowy
ładna, dynamiczna
W porównaniu do konkurencji - stosunek jakosci, gwarancji, wygladu, wyposazenia wzgledem ceny - GENIALNY!
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 T-GDI 140KM 103kW