Ocena kierowcy - Kia Venga Mikrovan

Kusybox, 14 lat temu
Silnik 1.6 CRDi 128KM 94kW
Rok produkcji 2010
Kia Venga Mikrovan 1.6 CRDi 128KM 94kW 2009-2015 - Oceń swoje auto
Karoseria : Przestrzeń, przestrzeń i jeszcze raz przestrzeń. Dobry komfort podróżowania.
No cóż...Kultura pracy całkiem niezła. Kabina nieżle wyciszona. Ale, przez \"grzebanie\" KIA w opogramowaniu tego niezłego i znanego już z Ceed\'a silnika - zbyt mała dynamika. Ponoć padały turbiny i zmieniono charakterystykę jednostki. Gdyby nie to, byłoby \"dobrze\". A tak wyszedł mół. Gdzie te konie nie wiem.
Tu naprawdę przyzwoicie, krótkie skoki lewarka, nie haczy. 1-ka i 2-ka mogłyby być minimalnie dłuższe.
Ktoś napisał \"Każda dziura...w głowie szura\". Z tym niestety się nie zgodzę. Chyba, że autor tego sformułowania wczesniej BMW jeździł. Mam również Ceed\'a i znacznie poprawiono tu wytłumienie kabiny i wybieranie nierówności. Również szumy z asfaltu w kabinie dużo mniejsze. Miękkie, wygodne fotele. Nie można narzekać.
Przednie słupki faktycznie lekka masakra, ale ogólnie nie jest żle.
Nie mam niedosytu.
Bez wiekszych zastrzeżeń ale spotykałem lepsze.
Tym właśnie to auto bije konkurencję na głowę. Mega bagażnik w kabinie jak w minivanie.
No cóż filtr DPF robi swoje i po prostu celem dopalania często wzbogaca mieszankę. Na trasie poniżej 5,8 litra (przy 90 km/h) nie zejdziesz. W mieście 7,5 litra. Poniżej oczekiwań.
Na razie nic.
Na razie nic.