: Wygłuszenie. Jest bardzo cicho. W Grande Punto jest cicho, ale jak wsiadłem do Vengi zatkało mnie.
Jestem zadowolony z kupna. Za tą cenę dostaje się bardzo dużo. Kawał dobrego i pojemnego auta.
Auto jest prawie dodarte. Producent wyznaczył 1000km na ten cel. 90 koni mechanicznych jak dla mnie w zupełności starcza do normalnego poruszania się w mieście jak i na trasie. Silnik jest bardzo elastyczny i można jeździć jak dieslem.
Bardzo dobrze się spisuje. Dostępny w sprzedaży automat jest 4 biegowy.
Dałem 5 ponieważ w promocyjnej cenie otrzymałem system stabilizacji toru jazdy (ESC), system kontroli trakcji (TCS), system wspomagający pokonywanie podjazdów (HAC).
Dałbym 6 ale nie ma :)
Jak w reklamie. Na zewnątrz nie wygląda na przestrzenne auto. Ale to tylko pozory. Przy moim wzroście (190)cm spokojnie usiądzie dorosła osoba.
Nic nie słychać. Auto sunie. Nawet przy jeździe na autostradzie z prędkością 110-120kmh jest cicho.
Pierwszy przegląd gwarancyjny kosztuje 500-500zł. Zużycie paliwa prawie takie same jakie podaje producent. W mieście trzeba dodać 0,5 - 1 litr. Zobaczymy jak będzie latem.
Jak na razie nie mam na co narzekać.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 CRDi WGT 90KM 66kW