: Głośna praca zawieszenia - mogą to być odczucia przez dobre wyciszenie silnika.
Jestem pozytywnie zaskoczony samochodem, silnikiem, ergonomią i układem jezdnym. Samochód ma kilka drobnych niedociągnięć, które mam nadzieję zostaną poprawione przy okazji faceliftingu: głośna praca zawieszenia, brak obniżania lusterek na wstecznym, itp. Ale mimo wszystko auto i tak robi bardzo dobre wrażenie i uważam je za dobry zakup. W tej cenie nic lepszego nie da się kupić.
Rewelacja. Samochód bardzo sprawnie wykorzystuje silnik elektryczny oraz ma dużo sprawniejszy odzysk energii niż w Toyocie (też posiadam). Ogólnie jestem w szoku, że Kia/Hyundai zrobiła lepszą hybrydę niż Toyota.
Bardzo sprawnie zmienia biegi, nie szarpie, ale czasem lubi przeciągać. W trybie sport działa tak sprawnie, że nie widzę potrzeby stosowanie dwusprzegłówek.
Idealny kompromis pomiędzy sportem a komfortem.
Brakuje możliwości manualnej regulacji zawieszenia.
Ogólnie wszystko OK, poza jednym mankamentem, ale do przyzwyczajenia - trzeba trzaskać drzwiami dużo bardziej niż w innych samochodach.
Nie jest to widoczność Fiata 126P, ale jak na dzisiejsze standardy jest bardzo dobrze.
Godna naśladowania przez innych producentów, wszystko bardzo dobrze przemyślane, obsługa prosta.
Brak obniżania lusterek przy włączaniu wstecznego.
Działa sprawnie, genialny przycisk Driver only, automatyczne odparowywanie szyby. Na minus brak podgrzewania przedniej szyby.
Miejsca wystarczająco dla każdego.
Mam wrażenie głośnej pracy zawieszenia, ale to może być spowodowane doskonałym wyciszeniem silnika. Ogólnie jest cicho, podczas jazdy autostradowej można spokojnie rozmawiać.
Spalanie średnie to 6 litrów, mając na względzie, że to hybryda, eksploatacja nie będzie kosztowna.
Nie ma nic lepszego w tej cenie. Jakość wykonania, możliwości, ergonomia na bardzo wysokim poziomie.
Wszystko działa, awarii brak.
Wszystko działa, awarii brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 T-GDI HEV 230KM 169kW