Szukaliśmy auta dla lepszej połowy po przetestowaniu kilku aut różnych marek wybór padł na kia sportage.Ładna z zewnątrz ,świetne wnętrze ,dobrze wyposażona no i ta cena.Oczywiście to subiektywna ocena ale widząc banana na jej twarzy jak wsiada do auta jestem pewny że to był dobry wybór
Silnik 1.6 T-GDI 177 KM jest naprawdę dynamiczny a jazda to czysta przyjemność, no i ta cisza która ogromnie poprawia komfort jazdy jak dla mnie 5+
Uwielbiam manualne skrzynie biegów ta w Sportku to według mnie poezja,pracuje idealnie z lekkim oporem potwierdzającym wbity bieg
Układ kierowniczy działa dobrze jednak zawieszenie jak dla mnie troszkę twarde osobiście preferuję nastawy bardziej komfortowe ale myślę że ten w kia pasuje do tego samochodu
Bardzo dobra widoczność + spore lusterka w tym temacie nie mam zastrzeżeń
Fajny intuicyjny i płytki wyświetlacz z dobrą nawigacją ,dodatkowo klawisze i pokrętła ,komputer pokładowy z mnóstwem przydatnych informacji ,android auto,wszystko czytelne i świetnie spasowane
O klimatyzacji mogę powiedzieć że daje radę , ogrzewania nie miałem okazji przetestować
Może tak ja pomykam Freemontem i jak dotąd uważałem że pomijając klasę premium jest to auto naprawdę komfortowe i bardzo wygodne jednak Kia Sportage tylko niewiele mu ustępuje w tym temacie naprawdę w aucie jest bardzo dużo miejsca i każdy wymości sobie wygodną pozycję
Jedno słowo R E W E L A C J A
W tym temacie zastrzeżenie tylko do zużycia paliwa ale ta przyjemność z jazdy to rekompensuje
Możecie mi wierzyć szukanie odpowiedniego auta dla żony to nie taka prosta sprawa,odwiedziliśmy wiele salonów i zaliczyliśmy kilka jazd próbnych osobiście nie widzieliśmy aut tak wyposażonych w takiej cenie
Tego tematu jeszcze nie przerabiałem na razie usterek brak
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 T-GDI 177KM 130kW