Auto naprawdę świetne, konkretnie spasowane, wyciszone, rewelacyjnie się prowadzi, silnik świetnie oddaje moc i ma niezły dźwięk, zakręty pokonuje pewnie - nie jest nadsterowny.
przed zakupem porównałem wszystko co jest tylko dostępne na rynku, na jazdy testowe chodziłem przez kilka mcy aby na chłodno i bez emocji podjąć decyzję, podsumowując konkurencję przy tej cenie auto oferuje naprawdę wiele za dobre pieniądze, w salonie można też potargować się bez oporów o sensowne rabaty.
Zdecydowanie polecam to auto wszystkim niezdecydowanym, którzy lubią czasem ostro wchodzić w zakręty :)
Silnik jest nadzwyczaj elastyczny, jednak potrafi sobie spalić troszkę więcej paliwa niż sobie wcześniej założyłeś, ale obiektywnie to dobry, cichy i elastyczny silnik.
Manual chodzi perfekcyjnie jak w nowym AUDI, jest to jedna z najlepszych skrzyń jakie miałem przyjemność posiadać.
Konkretne i stabilne zawieszenie, pewnie i precyzyjnie jak w fordzie fokusie, sprężyste, wyciszone, nie dobija, bez dziwnych odgłosów, cały czas jestem pod jego wrażeniem.
Nie ma co narzekać, kamera cofania rozwiewa najdrobniejsze wątpliwości nawet w nocy działa bardzo dobrze.
Kwestia przyzwyczajenia, ale widać że się projektanci sporo nagówkowali.
Zimą doskonale odparowują szyby, latem klima bardzo wydajna, nie mam uwag.
Dla 4 osób jak w autobusie.
Powyżej 150km/h faktycznie można dopiero powiedzieć coś negatywnego, ale do tej prędkości bardzo dobrze.
Poprzez kształt i opory powietrza potrafi spalić od 7 do 13 litrów na 100km, to ile spali zależy wyłącznie od Twojego stylu jazdy, przy czym 7l to jazda jak z porcelaną :)
Jestem zachwycony.
Spryskiwacze przy jeździe autostradowej to jakaś kpina, już lepiej wystawić głowę przez okno i napluć... :)
Przy 7 latach gwarancji śpię spokojnie
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 T-GDI 177KM 130kW