Lista ocen Kia Sportage IV SUV (105)

3,9
~Jarek
SUV 1.6 GDI 132KM 97kW
Jeżdżę tym samochodem służbowo (wynajem długoterminowy) dopiero drugi miesiąc, ale już mogę podzielić się moimi obiektywnymi spostrzeżeniami. Auto z wyglądu masywne, z bliska można je odebrać jako dużego suv-a. Stylistyka nadwozia typowa dla Koreańczyków, trochę "dziwna". Dla mnie Hyundai Tucson jest o niebo ładniejszy, taki bardziej europejski. Ogólnie auto sprawia dobre wrażenie.
4,8
~bidżej
SUV 1.6 GDI 132KM 97kW
Czwarta generacja Sportage to juz calkiem "normalny" samochod, z wlasnym charakterem. Swietnie sie prowadzi, jest duzy i wygodny. Mimo generalnie pozytywnej oceny, nie kupilbym tego samochodu drugi raz - wolnossace 1.6 jest mimo wszystko nieco slabe do tak duzego auta. Pokusilbym sie o 1.6T-GDI.
~Jacek
SUV 1.6 GDI 132KM 97kW
Idealna pozycja za kierownicą. Wysoki ale się nie przechyla na zakrętach(- trzeba myć dach z drabiny, mam 175 cm) tylne siedzenia po rozłożeniu tworzą płaską podłogę. ale ciężko się je stawia ze względu na sprężynę, ale nie robi się to przecież codziennie
4,6
~SP
SUV 1.7 CRDi 115KM 85kW
Typowy klekot. Przy tej wersji mocy silnika zamula strasznie. Dla osób które chcą nieco bardziej dynamicznie poruszać się tym autem to istna masakra. Nie chodzi mi o wyścigi spod świateł ale bardziej o sytuacje gdy inni trąbią abyś "ruszył d**ę" bo zamulasz. Jak już trochę przeciągniesz aby w miarę dynamicznie jeździć to oczywiście przekłada się na spalanie. Auto kupiłem używane z pewnego źródła i z pewną historią. Użytkuje je od roku. (Silnik)
4,6
~nevs
SUV 1.6 T-GDI 177KM 130kW
Auto wygrywa dla mnie stosunkiem ceny do wyposażenia oraz solidnym wykończeniem. Dobra dynamika, ładny design, świetna skrzynia 7DCT. Wyciszenie na dobrym poziomie. Jedynie spalanie mogłoby być trochę niższe na trasie przy prędkościach autostradowych. Poza tym jestem bardzo zadowolony z zakupu.
3,4
~Niezadowolony
SUV 1.7 CRDi 141KM 104kW
To jest niefajne auto. Dużo rzeczy jest niedopracowanych. Niestety ta generacja to takie proste wozidło i nic więcej. Ale po kolei. Z zewnątrz nie ma się za bardzo do czego przyczepić, może lakier mógłby być lepszej jakości, mnóstwo małych rys, zwłaszcza przy klamkach. Wewnątrz dużo miejsca, tylne fotele z regulacją pochylenia oparcia, bagażnik wystarczający. Fotele dramat ( eko skóra). Krótkie i twarde siedziska, twarde oparcie,...
4,4
~Michał
SUV 2.0 CRDi 185KM 136kW
Kia sportage w codziennym eksploatowaniu sprawdza się wyśmienicie jak i w mieście tak i na autostradach. Z tym drugim jedynie jest problem jak jest duży wiatr, bo czuć to na kierownicy. Ogólnie jest to moja druga Kia. Wcześniej był Proceed i w skrócie mogę napisać stosunek jakości do ceny całkowicie się zgadza. Jedyny problem z Kia to są serwisy z mojego doświadczenia jeśli przez pierwsze dwa lata nic się nie dzieje to z Kia raczej się nic nie...
4,4
~Waco
SUV 1.7 CRDi 115KM 85kW
Posiadam Sportage od 2 lat. Kupiłbym ponownie jednak nie wiem czy z tym samym silnikiem i manualną skrzynią. Chyba prędzej przesiądę się na jakąś hybrydę mimo że na ten moment są dużo droższe. Cenię sobie wygodę i to auto jest wygodne. Ogólne wrażenie jest bardzo dobre z małym "ale".
4,9
~Leszek
SUV 1.6 T-GDI 177KM 130kW
Na pewno auto kontrowersyjne jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny ale dla mnie jest o.k. po prostu nie wieje od niego nudą a przy tym bardzo dobrze wyposażony i spasowany .Po tych przejechanych kilometrach wsiadam do niego z przyjemnością.
Dziennik kosztów dla Kia Sportage IV SUV
7,2
8,6
4,9
~lucjan
SUV 1.6 T-GDI 177KM 130kW
Szukaliśmy auta dla lepszej połowy po przetestowaniu kilku aut różnych marek wybór padł na kia sportage.Ładna z zewnątrz ,świetne wnętrze ,dobrze wyposażona no i ta cena.Oczywiście to subiektywna ocena ale widząc banana na jej twarzy jak wsiada do auta jestem pewny że to był dobry wybór
Kia Sportage IV SUV