Wersja business line daje naprawdę bardzo dużo za nie wielką dopłatą. I chociaż można mieć uwagi, że pewne systemy gdzie indziej działają lepiej, to za tą cenę jest to luksus nie osiągalny w innych samochodach.
ten silniczek to nie jest do auta typu GT, ale nawet na dłuższych trasach (po kilkaset kilometrów) i przy pełnym obciążeniu, daje radę. trzeba, jak każdą benzynę, trochę zredukować i dostajemy wystarczającą ilość mocy.
bez problemów. Czasem tylko zamiast jedynki włączam wsteczny, ale to moja przypadłość spowodowana tym, że jeżdżę jeszcze innymi samochodami.
dobre opony letnie i dobre zimowe gwarantują odpowiedni komfort jazdy. Auto dobrze się trzyma na zakrętach i łatwo się nim manewruje zarówna na parkingu, w mieście jak i na autostradzie.
przy cofaniu kamera jest niezastąpiona. Do przodu trochę ograniczają słupki. Lusterka boczne bez uwag.
możliwość ustawień siedzenia i kierownicy daje wiele możliwości i każdy kierowca dopasuje te dwa elementy do siebie. Do układu włączników trzeba się przyzwyczaić ale bez problemów.
autoklima z bardzo czytelnym wyświetlaczem działa bez rewelacyjnie. Jest wydajna w każdych warunkach.
przy moim wzroście 180cm mam na każdym siedzeniu dużo miejsca, a zdarza mi się być wiedzionym ... ;)
bez większych uwag. Zależy też od opon, zwłaszcza zimowych, które potrafią szumieć. Silnik słychać, ale absolutnie nie przeszkadza w słuchaniu muzyki albo w normalnej rozmowie. Przy szybkiej jeździe "słychać prędkość".
od początku średnie spalanie pokazywane przez komputer to 7,8. Przy dużych prędkościach spalanie rośnie i (dokładnie nie policzyłem) ale może to być około 9. przeglądu jeszcze nie robiłem - zobaczę niebawem
wersja business line jest bardzo ładnie i porządnie zrobiona w środku. Na zewnątrz bez zarzutu. Na razie nie było żadnych usterek poza niedokręconym wentylem po wymianie opon ale czujnik ciśnienia zaraz to wykrył.
brak, bo auto młode. I niech tak zostanie.
brak, bo auto młode. I niech tak zostanie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW