Ocena kierowcy - Kia Sportage II

Silnik 2.0 CRDi 140KM 103kW
Rok produkcji 2008
Kia Sportage II 2.0 CRDi 140KM 103kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Ogólnie bym nie kupował tego auta
Auto mam od nowości i co silnika nie mam zastrzeżeń (jeszcze) :- )
Co do skrzyni biegów huh, tu trochę się zawiodłem po roku czasu musiałem oddać auto do serwisu by mi naprawili rozsprzęglenie bo padło (serwis zamiast oryginalnej części dał podrobioną) . Też takie małe uwagi gdy wrzucam pierwszy bieg zapalają mi się światła wsteczne ale to tak na 1-2sec i gasną , też mam lekkie trudności z wrzuceniem trzeciego biegu.
Układ jezdny jest dla mnie nie dopracowany bardzo, te AUTO TO JAK CZOŁG na zakrętach . Te auto nie daje rady w ogóle normalnie zawrócić po prostu skręt ma taki duży że aż się chce płakać . W instrukcji jest napisane że 4x4 wyłącza się po przekroczeniu 30km/h – jak skręcam kołami dość mocno słychać mocne stukanie
- Widocznośc jeśli chodzi o oświetlenie BAARDZO SŁABA! - A tak to może być :-)
przeciętna
- Co do wentylacji na szybie pojawiają się plamy od AC. - Dziwny zapach z wentylacji (choc wszystko mam wymieniane na czas filtry/nabijanie AC)
Przestrzeń bardzo dobra dla kierowcy pasażer przy kierowcy ma ten problem jeśli jest dość wysoki uwierają go plastiki z lewej strony kokpitu. Duża przestrzeń bagażowa
Wyciszenie w miarę dobre
Ostatnio zrobiłem autem przez dwa dni ponad tysiąc kilometrów na całym zbiorniku w trasie przejechałem 755km Nawet dobry wynik 250zł za cały zbiornik paliwa :) Co do opłat BAAARZO DUŻE JEŚLI CHODZI O PAKIET - który oferował Diler ubezpieczenie OC / AC / NW / wynosi mnie koło 5 tyś na ROK! mam 60% zniżek , auto mi wycenili na 48tyś - szkoda słów!
Cena gdy kupowałem auto kosztowało 110tyś Po dwóch latach użytkowania spadło UWAGA do 50tyś na rynku wtórnym, ciężko w ogóle te auto sprzedać ew. na zamiane na nowe u dilera na nowszą wersje sportage bo ten nowszy jest dużo lepszy
Hmm co dalej moge dodać w momęcie dużych mrozów wysiadło mi UWAGAAA - RADIO które było w wyposażeniu wyświetlacz padł , spore trudności w momęcie rozruchu w zimę.. Dalej w momęcie gdy auto dostaje temperatury zbiornik spryskiwaczy się przetopił i wycieka mi płyn. Jak wspomniałem już po roku czasu padło mi rozsprzeglenie w skrzyni biegów

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CRDi 140KM 103kW [l/100km]

8,9