: Radość z jazdy tym autkiem naprawdę:) wysoka pozycja, przydatna np przy wyprzedzaniu jak i widzeniu ogólnym toru jazdy. Pojemny, ciichy, prosty w obsłudze i tani w eksploatacji (ale z gazem:)
Układ hamulcowy
To moja pierwsza KIA i wydaje mi się nie ostatnia. Auto naprawdę udane i fajne. Jedyny minus to zużycie paliwa, dlatego mam założony gaz a wówczas na spalanie nie zwracam uwagi:)
Jak juz napisałem w całokształcie spalanie to największy minus tego auta a co za tym idzie i silnik. ale na szczęście jest prosty jak budowa cepa i łatwy i tani w naprawie.
OK aczkolwiek czasem coś tam zgrzytnie gdy się nie naciśnie do końca sprzęgła:)
Prowadzi się super naprawdę i nawet jak mam tylko 2WD. Ale nie jeżdzę terenowo to mi nie potrzebny.
Taki traktorek troche ale mi to nie przeszkadza. Najważniejsze że można wjeżdżać na krawężniki i nczego sie nie boimy:) i koniecznie tylne czujniki parkowania muszą być, u mnie są i działają idealnie.
Ok
Bardzo dobrze, klima chłodzi super tylko minimalnie wtedy silnik traci moc ale tak ma większość aut.
Ja mam 174 cm wzrostu i zarówno z przodu jak i z tyłu mega dużo miejsca w końcu to SUV:) bagażnik też daje radę.
Na biegu jałowym całkowita cisza, niesety powyżej 120km/h robi sę dużo głośniej ale tym autem większa prekość nie ma sensu, 120 wystarczy.
Jak na razie tani w utrzymaniu, mam go za mało czasu żeby więcej napisać choć podobno to bardzo mało awaryjne autko i oby tak było:)
Bardzo dobry stosunek jakości do ceny.
Zero drobnych usterek na tą chwilę.
Zero poważnych usterek na tą chwilę.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 142KM 104kW