Przeniesienie napędu
: Brak dwumasy i 6 biegu. Lecz nic poważnego się jeszcze nie wydarzyło
Auto wyróżnia się. Silnik dynamiczny. Prześwit wystarcza kiepski lakier.
Dynamika zaskakuje. Kultura pracy wysoka. Do 140 km/h na autostradzie jest dość cicho.
Brakuje koła dwumasowego dlatego podczas ruszania czuć wibracje przez co jazda z przyczepą nie należy do najprzyjemniejszych.
Jest zwinna i biegi nie są ani za krótkie ani za długie. Mi brakuje 6 przełożenia.
Dość szerokie osie i duże koła w wersji XL (18'') trzyma się drogi choć na bocznych drogach nie mieści się w koleinach. Przy większych prędkościach trzeba uważać na zakrętach.
Tutaj słabo. Lakier miękki i blacha słaba. Po zakupie musiałem malować tylną pokrywę i dolne części drzwi ponieważ duże koła które są szeroko ustawione względem nadwozia zarzucają błoto w te miejsca i pojawiały się małe rdzewki które szpeciły kremowe nadwozie. Na progi nalozylem 2 warstwy "baranka"
Auto wygodne. Wysoka pozycja za kierownica na tylnej kanapie dużo miejsca. Szyby wystarczająco duże.
Wszystko pod ręką i bardzo intuicyjnie. Minimalizm lecz ze smakiem.
Brak problemów. Każdy dostosuję te funkcje dla siebie. Klimatyzacja jest wydajna a zimą jest równie ciepło. Wszystko manualne.
Miejsca jest sporo. Dużo miejsca nad głową i na nogi. Wsiadanie i Wysiadanie na proste nogi.
Jest ok jeżeli nie przekracza prędkości autostradowej. Brakuje 6 biegu.
Serwis olejowy tanio.
Tarcze i klocki TRW przód około 400zl
Czyli przecietnie
Cena sprzęgła jest niższa niż cena robocizny choć niektórych części nie dostaniemy od ręki.
Tutaj nie mam zdania. Kupiłem auto używane gdzie musiałem wykonać kilka napraw choć auto jest droższe niż konkurencyjnych koncernów.
Brak. Uzytkuje auto rok i nawet żarówki nie wymieniłem.
Narazie nic.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 CRDI VGT 128KM 94kW