Ocena kierowcy - Kia Sorento I

Wolek, 17 lat temu
Silnik 2.5 CRDi 140KM 103kW
Rok produkcji 2005
Kia Sorento I 2.5 CRDi 140KM 103kW 2002-2009 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : Naprawde jestem zadowolony z silnika chodzi jak trzeba (gdy jest cieply;-) )Plynna zmiana biegow dobry moment obrotowy ,no i moj jakos malo pali jek widze wiec same plusy.No a uklad jezdny poprawiony byl przez PORSCHE wiec nic dodac nic ujac. Hamuje jak nie jedna osobowka super.
Jest to auto w klasie Lexus RX 350.BMW X5,MERCEDES ML ale kosztuje o polowe prawie mniej wiec polecam wszystkim to auto.
Gdy rano odpalam hmm.. jak traktor ale po paru minutkach bardzo ladnie klekocze.W trasie od 100km mozna juz sobie poszalec zbiera sie wystarczajaco i ladnie ciagnie.
Mam problem z manualna skrzynia biegu gdy wbijam 2 cos chaczy i czasami z 3 biegiem podobnie.Ale kiedy wlacze 4x4 wszystko chodzi jak maselko dziwne to takie .
Tu taj naprawde super sie sprawuje.Myslalem ze twarde zawieszenie bedzie nie do przyjecia ale teraz wiem ze jest jak osobowka.Po jezdzie Merolkiem ML i tym specyficznym kiwaniu na boki,Sorento bije konkurencje na glowe.Na asfalcie plynie nie jedzie.
Ze strony kierowcy oczywiscie wszystko super tylko moze do tylu moglo byc cos lepiej
Raczej bez wielkich mankamento chyba ze radio na dziurach puka i cos z pasow na podsufitce dobiega dziwnego ale bez przesady.
Klima chodzi jak chce ale dobrze a ogrzewanko szybko sie nagrzewa wiec duzy plus.Kiedy mam zaparowany szyby w jednej chwili odparowywuja.
Rewelka dla kierowcy ,pasazera z boku a ci z tylu siedza jak na kanapie w dum pokoju.Naprawde dla rodziny miejsca opor;-)
Pieknie mruczy do 120km tylko szum opon slycha.Bardzo fajne bo mozna spokojnie rozmawiac i nic cie nie deprymuje podczas jady.
Ohhh.... nic nie naprawim jezdze i jezdze oby tak dalej.Aha zegarek chodzi jak chce ale to nie klopot.
Cena jak pisalem wyzej jest dobra do tego auta.
Proponuje wymienic opony na firmowe typu Bridgestone i to raczej wszystko.
Pali na strzala wiec jest oky.Oby konkurencja tak miala jak Koreanczycy to bedzie dobrze.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.5 CRDi 140KM 103kW [l/100km]

8,9