Przeniesienie napędu
: Bardzo dobry napęd 4x4 pozwalający sprawnie pobawić się w terenie.
: Zepsuty czujnik oparów paliwa, przez co ciągle zapalała się kontrolka 'check engine'. Koszt ok. 150zł
: Zepsuty zamek tylnej klapy. Naprawione za 100zł
: Przepalona żarówka światła mijania :) Koszt 15zł
Świetny SUV dający dużą przyjemność z jazdy i(pod warunkiem zamontowania instalacji LPG) całkiem znośny w utrzymaniu nawet dla przeciętnego Kowalskiego. Ja swoje Sorento niestety musiałem sprzedać, jednak myślę że w niedługim czasie kupię ponownie. Polecam każdemu.
Jeśli chodzi o pracę to silniczek pierwsza klasa. Wystarczająca moc i miły pomruk.
Przy niskich obrotach płynnie zmienia biegi, jednak przy dynamicznej jeździe okazuje się że za długo się zastanawia i trochę szarpie. Uważać trzeba na kick down(w szczególności podczas wyprzedzania) bo nie zawsze zrzuca biegi w odpowiednim czasie.
Dobrze radzi sobie na naszych dziurawych drogach chociaż troszkę trzęsie. Pewnie jedzie się do prędkości ok. 140km/h (pod warunkiem że nie wieje boczny wiatr), no ale taka wada SUV'ów
Bardzo dobrze w każdą stronę.
Generalnie wszystko jest tam gdzie być powinno.
Ogrzewanie dobre. Klima super.
S-klasa. Nikomu nie brakuje miejsca.
Dobrze wyciszony.
No i tutaj kończą się pochwały. Dzięki temu autu można zaprzyjaźnić się z właścicielem stacji benzynowej. Na szczęście części i serwis nie są kosztowne jak na tą klasę auta.
Ciężko dostać tak wiele za tak niewiele.
Generalnie auto nie sprawia problemów.
Jak wyżej...
- zużycie paliwa dla silnika 3.5 i V6 24V 195KM 143kW