Oceny Kia Sorento I 3.5 i V6 24V 195KM 143kW 2002-2009

Najnowsze oceny Kia Sorento I 3.5 i V6 24V 195KM 143kW 2002-2009

2,9
~Krzysztof
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
W ciągu dwóch lat użytkowania dwa razy zaczęły stukać panewki. Za pierwszym razem wymieniłem cały silnik ale po roku znów to samo. Olej wymieniałem co 10 tys. km. Przejechałem nim łącznie 30 tys. km - na dwóch silnikach.
4,4
~Baster
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Dość wytrzymały samochód. Właściwości terenowe dobre. Bardzo sztywny, niektórym osobom z pewnością zbyt sztywny. Dużo miejsca w kabinie. Wysoki, sprawia wrażenie bezpieczeństwa. Fotele w miarę wygodne. Z problemów można wymienić nie trzymające uszczelki szyb, padające cewki oraz uszczelki w silniku. Reszta narazie bez awarii.
3,8
~DARCIO -WAWA
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Auto bez szału, ale nie narzekam, tylko spalanie w mieście w warszawskich korkach to 21~26 litrów LPG, więc lipa, pali jak czołg, ale to cięzkie auto ponad 2 tony,automat, szerokie opony,poprzednio miałem bmw e46-330i -231ps,,,,,, więc tam to był orgazm podczas jazdy,a spalanie to było max 15l benzyny,
1,9
~nie polecam auto studnia beż dna nie kupił bym gdyby nawet była w pakiecie sexy blondynka
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Dupa nie auto 3.5 v6 ex amerykanska wersja auto wywrotne na zakrętach problem z częściami nie ma zamienników na europejskim rynku bo mało tych aut jest silnik montowani ten sam co w kia sorento tak samo w Hyundai Terracan 3.5 V6 LPG części salon cena masakra na rynku europejskim brak trzeba zamawiać z usa nie polecam tego auta ceny części są zbyt drogie dla normalnego zjadacza chleba mam tę auto i żałuję że je kupiłem
4,1
~kamil.dabrowski8@wp.pl
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Świetny SUV dający dużą przyjemność z jazdy i(pod warunkiem zamontowania instalacji LPG) całkiem znośny w utrzymaniu nawet dla przeciętnego Kowalskiego. Ja swoje Sorento niestety musiałem sprzedać, jednak myślę że w niedługim czasie kupię ponownie. Polecam każdemu.
4,6
~Lee
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Autko kupiłem w Polsce.Import z USA po lekkiej stłuczce(bardzo opłacalny krok).Wspominałem,że diesle towarzyszyły mi w większości pod nogą,ale Sorento bardzo miło mnie zaskoczyło.Byłem zagorzałym zwolennikiem diesli i marki VW.Po zmianie na Kijankę myliłem się,choć nie ukrywam,że może wrócę do poprzedniej marki kiedyś.Podoba mi się wygląd auta-jest duże i mocne,dobrze sie prezentuje i jeżdzi z taaaaką mocą.
Dziennik kosztów dla Kia Sorento I 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
19,0
15,9
4,5
~Marian Łapiński
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Godny polecenia samochód terenowy, wytrzymały, niezawodny i solidny, bezproblemowa eksploatacja. W porównaniu z Mercedesem ML 320 jestem dużo bardziej zadowolony z Sorento, tam był tylko prestiż - reszta dużo poniżej oczekiwań.
4,1
~Robert
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Rozsądny samochód za rozsądne pieniądze. Prawie sie nie psuje. Żarówki wymienisz sam. Popychasz bramę jak nie chce się otworzyć. Włożysz 800 kg i pojedziesz. Złodzieje go nie chcą. Dynamicznie pojeździsz. Błoto piach itp. Ci nie straszne. Wjedziesz na plażę i wyjedziesz. Brakuje tylko prestiżu.
4,7
~Mirek58
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Swietne auto w swojej klasie. Sprawdzajace sie na dlugich trasach i dobrze manewrujace w miescie. Znow w porownaniu z Grandem 2005 czy Honda CR-V 1999 jakosc materialow wykonczeniowych i spasowanie plastikow bez porownania lepsze. Po przebiegu 63 tys. zadnych skrzypien, stukow czy piskow nawet na naszych drogach. Auto godne polecenia dla lubiacych SUV-y i ceniacych komfort. Jedna z cennych zalet jest to ze auto nie budzi zainteresowania...
4,7
~camus22
Terenowy 3.5 i V6 24V 195KM 143kW
Samochód bardzo miło zaskakuje. Oczywiście nie jest to Cayenne, ale wszystko działa jak powinno. Przyjemność z jazdy jest duża. Dużo miejsca, wygodnie, na autostradach (niemieckich )spokojnie można podróżować z prędkościami 150-160 km/h (max 200). Dzięki reduktorowi i klasycznej konstrukcji spora dzielność w terenie.