: system multimedialny, połączenie z telefonem itd
: wyciszenie
: sterowanie głośnością z kierownicy
: drobniuteńkie niedoróbki lakiernicze
Stosunek ceny do jakości... da się to zobaczyć tylko gdy pojeździ się konkurencją w podobnej cenie... powiem tylko tyle, przed zakupem wybierając auto jeździłem: yarisem, aurisem, corollą, i20, i30, ibizą, polo.. i bez zawahania wybrał bym rio ponownie... nie że jest pod każdym względem lepsza, bo nie jest, ale wygląda spoko a do tego w tym przedziale cenowym jest najlepiej z tych aut wyposażona, najbardziej mi odpowiada
Po prostu OK, czego więcej spodziewać się po malutkim 1,4... powiem tylko tyle, jechałem na jazdach testowych najsłabszą wersją i to już jest słabizna... auto do jeżdżenia z punktu a do b i do niczego więcej.. można zapomnieć o wyprzedzaniu. Wersja 1,4 jeszcze jako tako daje rade.
Czasem pierwszy bieg nie chce wejść jak ruszam.. no ale powiedzmy że to się zdarza w każdym aucie jak źle się skrzynia ułoży.
Czuć ten wkład tego nowego w kii inżyniera z bmw
Guziki fizyczne obok ekranu dotykowego, duży plus.. wiele aut ma prawie wyłącznie ekran co jest beznadziejne bo weź coś traf podczas jazdy. Powodem dla ktorego nie dam 5/5 jest guzik głośności na kierownicy. W audi miałem taką 'rolkę' którą mogłem BARDZO dużo przygłośnić lub zciszyć NAGLE. Tutaj mam taki pstryczek zwalony którym nie da się tego zrobić.
5/5 oczywiście jak na auto tej klasy bo bagażnik mały a z tyłu miejsca dla pasażerów też mało
Głośno... w mieście cicho ale w mieście to w każdym aucie jest cicho ... w tej cenie nie ma co się spodziewać szału. Nie mniej jednak powyżej 120 mocno szumi... a biegów mam 6... fajne porównanie mam... w audi a4 b8 2.0d jest ciszej przy 220 (sic!) niż w rio przy 120... no ale cóż..
Nie wiem bo nie była w serwisie ani razu
Tutaj te wszystkie VAG-i i inne wynalazki to są 100 lat za murzynami ... za 60pare tysi ma się w tym aucie WSZYSTKO. Tymczasem głupi golf który rozmiarem dużo nie ustępuje jest nie do kupienia za tą cenę. Ja wiem że konkurentem tu jest polo czy ibiza, ale proszę, skonfigurujcie je sobie na silnik lepszy niż bazowy, 6 biegów, kamere cofania, czujniki, system multimedialny, aeb (hamowanie autonomiczne), multifunkcyjna kiera, ogrzewanie siedzen, ogrzewanie kierownicy i wiele wiele wiele innych... tu kia NISZCZY konkurencje ... +7lat gwarancji, pozdrawiam
Za krótko ją mam by oceniać ...
Za krótko ją mam by oceniać ...
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 DOHC 100KM 74kW