Samochód kupiłem w najwyższej wersji wyposażenia XL w 2016 r za 56k był to jeden z nie wielu modeli dostępnych na rynku mieszczących się w moim przedziale cenowym do którego bagażnika(400l) mieścił się wózek z gondolą . Nie oczekiwałem wiele tylko niezawodności. Muszę powiedzieć że auto mnie zaskoczyło na wielki plus niczym nie odbiega od pojazdów segmentu C(pamiętajmy że mimo wielkości to wciąż segment B) w wyposażeniu mam podgrzewaną kierownice ,podgrzewane siedzenia ,automatyczną klimatyzacje i wiele udogodnień ,których próżno szukać w autach tego segmentu i często wyższego. Komfortowo podróżuje na wakacje z dwójką małych dzieci (2/5 lat) . Z auta jestem więcej niż zadowolony patrząc w pełnej perspektywie jednak żeby nie było za pięknie to jest to typowy "mieszczuch" na autostradach przy większych prędkościach jest bardzo podatny na podmuchy wiatru bocznego jak i wyjazd/wjazd w ekrany dźwiękoszczelne co jest dość nieprzyjemne.
Nie było żadnych problemów . Osiągi są zadowalające jak na tą jednostkę . Spalanie mogłoby być mniejsze jednak zdajmy sobie sprawę że to jednostka nie wysilona(bez turbo) : ) co daje moim zdaniem większą trwałość
Działa bez zastrzeżeń dobrze wybiera biegi
minus za podatność na wiatr przy wyższych prędkościach i tendencje do kołysania kabiną . Reszta bez zarzutu
po 3 latach i 70tys km nic się nie dzieje ale uważam że to za krótki okres żeby oceniać :)
Małe boczne tylne szyby ograniczają nieco widoczność pasażerom(dzieciom) ale coś za coś dzięki temu auto wygląda ładnie i spójnie a nie jakby ktoś do hatchbecka przyspawał ogon .
bez zarzutu wszystko czytelnie i na miejscu
W lecie chłodno w zimie ciepło :) ( do tego podgrzewane siedzenia i kierownica )
Jestem dość niską osobą (175) przez co nie mogę mieć pretensji jednak większe osoby mogą narzekać na brak przestrzeni
Lać i jechać nie miałem żadnych kłopotów przeglądy w ASO to ok 650zł .
Nie znam lepiej wyposażonego i zestrojonego auta tej wielkości w cenie Daci sandero
Nie było żadnych
Nie było żadnych