Auto super biorąc pod uwagę aspekty finansowe, użytkowanie autka w mieście, jakość wykonania.
1,2 litra do miasta i wokół komina jest OK - taki samochód mi własnie chodziło. Nie mam zastrzeżeń. Jednak na autostradę się już nie nadaje. Znacznie wzrasta spalanie przy 140 km/h.
Zgrzyta czasami wsteczny. Pozostałe biegi OK jak na ciągle wachlowanie w mieście.
Trudno mi powiedzieć. Nie jeździłem legendarnym Fordem Focusem. Nie mam porównania. jednak na autostradzie trzeba auto pilnować- tzn korygować kierownicą tor jazdy. Przy jeździe w mieście nie będę się czepiał.
Słupki A utrudniają widoczność. Z tyłu mała szyba co również ogranicza manewr. Ale mam czujniki cofania więc można sobie radzić. Ogólnie ciężko jest połączyć dobry design bryły auta z widocznością.
Jakość i rozmieszczenie przycisków OK. Zastrzeżenia: niedopracowany soft w obsłudze telefonu przez kierownicę i bluetooth.
Nie mam zastrzeżeń. Klima chłodzi doskonale, funkcja odparowania szyb też.
Jak na auto do miasta to jest ok.
I tutaj bym oczekiwał więcej... Szum z nadkoli jest dość wyczuwalny. do tego nieźle szumią klocki podczas tarcia o tarcze przy hamowaniu. Nie wiem skąd ta przypadłość. Może przy wymianie na inne klocki będzie ciszej... wciąż jeżdżę na fabrycznych. Silnik cichutki.
Przeglądy co roku nie są drogie: ca. 300 zł. Co dwa lata jest gruntowniejszy przegląd i tu koszt ca. 800 zł.
Doskonale. Model wyposażenia XL + dodatki : bezkluczykowy system obsługi. Pełen pakiet LED. jak za cenę 52.000 zł to rewelacja.
Niestety obecnie ceny tego modelu wzrosły i tutaj zakup może być już mniej atrakcyjny...
Nie działa odblokowania klapy bagażnika z pilota, ale mi to nie przeszkadza bo mam system zbliżeniowy i nie otwieram nigdy samej klapy z pilota.
brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 DOHC CVVT 85KM 63kW