Tym autem jeżdzi moja żona , ale czasem daje mi się przejechać ?! Nasze spstrzeżenia są takie że jest to godne polecenia auto. Zastanawialiśmy się nad Pandą i teraz dziękuję Bogu że wybraliśmy KIA .
Jak na tak niewielką pojemność to dość dobrze , jak to w dalekowschodnich autach.
Delikatnie haczy wsteczny , ale idzie się przyzwyczaić podobno to jest dość normalne w tym modelu. Poza tym wszystkie biegi do przodu idealnie.
Biorąc pod uwagę dość mikre rozmiary auta to super ! Zakręty bierze jak bolid Kubicy ! Trochę zbyt słabe tłumienie krótkich nierówności.
Wszystko pod ręką . Nie męczy .
W porównaniu z drugim autem w rodzinie diesel , ogrzewanie to jest bajka . W zimie rozgrzewa się po przejechaniu 1 kilometra. W drugą stronę nie miałem okazji.
Z przodu rewelacja z tyłu trochę gorzej !
Ja osobiście po przesiadce z mojego drugiego auta citroen berlingo 2.0 hdi . nie wiem czy silnik pracuje , czy nie ? Dla mnie super !
Na dotarciu , i krótkich dystansach ( ok. 5km. każdy ) spalanie rzędu 6l. to więcej niż świetny wynik.
Kosztuje tyle co Fiat Panda z silnikiem z epoki kamienia łupanego 1,1 który w mieście pali 8-9 l. Poza tym myślę że niska awaryjność KIA potwierdzi się również w tym przypadku. Kiedyś byłem szczęśliwym posiadaczem Sephi ( auto super ) . I to przekonało mnie do zakupu drugiego auta tej marki. Jeśli to się sprawdzi równie dobrze co Sephia dla siebie jako kolejne auto kupuję któryś model Kia .
Awarii brak!
Awarii brak