Nigdy nie miałem tak taniego auta w eksploatacji jakim jest optima z dwu litrowym benzynowym silnikiem. Przejechane prawie 80 tys km w 16 miesięcy i jedyny koszt jaki poniosłem to 180 zł za klocki hamulcowe na przednią oś. 5 litrów oleju i 2x filtr powietrza, oleju. Dodam, że od 30 tys km jeżdże na gazie Staga. Gorąco polecam
Cichy, ekonomiczny, dobrze znosi LPG. Mam zamiar pokonać 300- 400 tys. Ciekawe jaki sie spisze?
Użytkuje auto głownie na autostradach i wydaję mi się, żę 6sty bieg mógłby trochę bardziej autostradowy. Jest za to całkiem elastyczny.
Jeżdżę spokojnie więc dla mnie ok. Jest cicho, pewnie się prowadzi. Na śliskim bardzo podsterowne. ( jak chyba większość dzisiejszych samochodów.)
Zauważam kilka niedociągnięć w budowie karoserii. Kiepskie spasowanie błotnikow względem drzwi. Przetłoczenie tylnego błotnika pod odpowiednim kątem wygląda jak wniotka!. Linia uszczelek drzwi przednich i tylnych nie licuje.
Kiepska widoczność podczas manewrów parkowania, do przodu i na boki. Z tyłu super przez kamerke cofania!
Full gwiazdki. Mam wrazenie, ze auto skonstruowane pode mnie. Niczego bym nie zmienil!!!
Wszysko dziala ok. Nawiewy w drugim rzędzie słabo dmuchają, ale jest chłodno jak trzeba w calej kabinie czy zimą cieplo.
Chyba tylko superb jest większy!!!
DLa mnie super... Do predkosci ok 140km/h Później już ciut gorzej.
MIstrz świata. Moje drugie auto to 15sto letnia avensis verso. O wiele droższa w utrzymaniu! Przed zakupem sprawdzalem ceny czesci i jest ok. ZWykłe sprzęgło, zwykłe wachacze. Silnik na rynku wtórnym ciężko dostepny ale to na razie mnie nie interesuje.
W mojej ocenie nie ma lepszego stosunku w tej klasie. Stad moj wybór. Tanio a dobrze!
NIC kompletnie póki co. Prawie 80 tys przebiegu i tylko paliwko, olej, filtry.
None!!!