Decyzji o zakupie tego samochodu nie żałowałem nigdy, jest naprawdę świetny. Używany głównie w mieście więc spalanie nie powala ale jest to kawał samochodu więc się nie mam tutaj zastrzeżeń, w trasie można zejść do 6l jeśli ktoś lubi stateczną jazdę :) Wygląda lepiej niż dobrze, wygodny, bezawaryjny i wciąż daje radość z jazdy. Bardzo dobry samochód za stosunkowo małą cenę, Koreańczycy odwalili kawał dobrej roboty.
Turbo radzi sobie bardzo dobrze, samochód jest dynamiczny, nie ma problemów z rozpędzeniem się pod górę z 5 osobami dorosłymi. Tryb Smart bardzo fajny, użytkuję go na co dzień.
Na zmianę biegów łopatkami trzeba chwilkę poczekać, ogólnie automat sprawuję się bardzo dobrze, żadnych problemów.
Trzyma się drogi nawet przy ponad 180km/h nie ma żadnych niepożądanych reakcji, kierownica ma lekki - przyjemny opór, jazda Optimą jest wygodna i pewna.
Dla mnie samochód jest bardzo ładny, 'zadziorny' ale jak to w nurcie EKO lakier nie jest tak dobry jak mógłby być, trochę zbyt łatwo się rysuję. Takie mam wrażenie ale może to przez ciemny lakier.
Kamerka cofania jest więc widać wszystko.
Miejsca ogromnie dużo, dwóch wysokich dorosłych mężczyzn usiądzie za sobą i będą zostanie jeszcze sporo miejsca. Brak wciskania niepotrzebnej elektroniki, schludnie i przemyślanie.
Klima działa w lecie, grzanie w zimie, nie paruję, jest ok.
5 dorosłych podróżuje komfortowo.
Jest przyjemnie, przy prędkościach autostradowych również.
Nie psuję się nic, jedyne koszta to wymiana oleju, czyszczenie klimatyzacji czy hamulce, TYLE.
Koreańczycy zrobili samochód cud ;)
Nie popsuło się nic.
Nie popsuło się nic.