Układ elektryczny
: Sprawne działanie, szybkie ładowanie baterii, małe spalanie .
Przyzwoity samochód , interesujący zewnętrznie , doskonała ergonomia wnetrza , ekonomiczny i ekologiczny...
Przyzwoita praca silnika , niezauważalne przełączenia z silnika elektrycznego na spalinowy . Duża kultura pracy, cichy.
Przyzwoita praca , niezmiernie rzadko zauważalna zmina biegu.
doskonoła praca na trybie SPORT
Komfortowy , dobre prowadzenie i trzymanie drogi.
W czasie testów otrzynałem samochód z oponami 205/60/16 - duży komfort, dobre tłumienie nierówności i spalanie mniejsze o ok. 1,0 l.
mój samochód wyposażony jest w opony 245/45/18 mniejszy komfort, większe spalanie ale lepsze trzymanie drogi , znacznie mniejsza droga hamowania ( w testach prawie 4 m ) i to daje się zauwazyć.
Dobra /bardzo dobra
doskonała , wszystko tam gdzie powinno być
dobra, nagrzewanie pomimo dodatkowej nagrzewnicy przeciętne.
Doskonała , na ta grupe samochodów wręcz wzorcowa dla wszystkich , również wysokie osoby...
Rozstaw osi 2,70 robi wrażenie też w środku.
przyzwoite , do 140 bardzo dobre
Tu jest doskonale przy oponach zimowych niskoprofilowych (45/18) spalanie śrenie 5,5 l ( jazda mieszana ,trasa szybkiego ruchu, misto, drogi powiatowe itp.) przy jeżdzie spokojnej spada do 4,9 l
Jazda na autostradzie ( 130-140 km/h) 6,2-6,5 l/100 km
samo misto można wyciągnąc 4 l/100
Gdy miałem samochód testowy 9 opony balonowe ( 205/60/16 ) spalanie średnie wynosiło 4,4 l !
A więc spora różnica ok. 1,0 litra , ale wygląd bez porównania lepszy na 18 calowych felgach.
Pełne wyposażenie z pakietem bezpieczeństwa , lakierem perłowym , alarmem ...to nieco ponad 100 tys. zł z rabatem uzyskanym.
Nie znalazłem oferty samochodu hybrydowego z takim wyposażeniem, do tego z gwarancją na 7 lat.
Nawigacja i jej aktualizacja bezpłatna przez 7 lat.
Akumulatory gwarancja 7 lat.
Do tej pory doskonale.
brak