Jestem bardzo zadowolony. Zamienilem Stilo 1.9 JTD na tego koreanskiego mercedesa. Wygodnie i za fantastyczna cene! Ciekawe co bedzie jak przekrocze 100 kkm (jeszcze jakies 1,5 roku :( )
W porównaniu z JTD Fiata Stilo jest super. Praktycznie zadnych drgan na kierownicy, ciszej chodzi, choc 2.0 tdci focusa wydawal mi sie cichszy
mam 4-biegowego automata. To nie jest rozwiazanie dla sportowcow. Jednak malo ktory kolega reczny daje rade na swiatlach ( bo jednak trzeba troszke pomieszac, a tu gaz do dechy i obiecane 11,5 s jest). Tiptronik mocno ograniczony, ale przydaje sie gdy chce przytrzymac go na obrotach. Chcialem komfortu to go mam.
Znow - chcialem komfortu to go mam. Mialem juz dosc zawieszen o "zacieciu sportowym". Jeden minus - przy gwaltownym hamowaniu tyl nie zachowuje sie stabilnie. Zima jeszcze nie jezdzilem.
Bez uwag. Czujniki parkowania pomagaja. Szkoda, ze na masce nie ma "celownika" :))
nie mam uwag, tempomat, automat, klima, wszystko czytelnie i prosto udostepnione. No i normala alufelga jako zapas a nie jakies dojazdowki, lub fantastyczne w Polsce zestawy naprawcze. Jedynie otwor bagaznika mogby byc wiekszy - ale to nie jest liftback.
Klimatyzacja zaskoczyla mnie. We fiacie stilo automatyczna klima krecila spezarka caly czas, tutaj - kiedy sie da - sprezarka wylacza sie!
Jestem duzy (189 cm) i miejsca mam dosc ja i drugi taki za mna tez nie narzeka. Auto o dlugosci 475cm zobowiazuje.
Gdy silnik wkreca sie na obroty ( co z automatem nie jest trudne ) nie jest cicho, ale subiektywnie, przy 130 km/h jest ciszej niz w stilo.
Spalanie nie odbiega od ksiazkowego. W trybie mieszanym (do 140 km/h) mam 6,8. W miescie za to paszcza sie otwiera, ale to znowu zasluga automatu - bierze okolo 10l/hkm
Sprowadzilem sobie mojego Magentisa z Niemiec jako nowego z salonu za - uwaga - 69 tys PLN na gotowo! automat, tempomat, CD+zmieniarka itd. Taka fura za cene fokusika - nie mam pytan. Brawo Koreanczycy! KIA Polska - jak kalkulujecie ceny?
Nic jeszcze nie padlo
jw.