: niska Cena za komfort, wygodę i bezawaryjnosć
: duze gabaryty zwiekszają ryzyko otarc i wgniotek
: wymiana akumulatora
Samochód dla rodziny. Jesli kupujecie dla siebie auto a nie \"dla sąsiadów\" to je pokochacie.
W tym aucie trzeba tylko pamietac o wymianie plynów. To wszystko co trzeba w nim robić. Od lat 90 jakośc zmieniła sie diametralnie. Wczesniej moja stra stała co pół roku w warsztacie. teraz mam clarusa z 2000 r. i jeżdże spokjony.
lekka zmiana biegów precyzyjny mechanizm
bez zastrzezeń w 9cioletnim aucie!!!
widocznośc jak z ambony:)
doskonały na długie trasy równiez zagraniczne. Na niemieckich autostradach zachowuje sie jak krążownik szos.
nie ma climatronica a to wada. Wyposazony za to jest w zwykła klimatyzację.
Najwiekszy atut jako pierwszy rzucajacy sie w oczy to ogrooooomna przestrzeń. Samochód nie ma porazajacej linii ale jesli wsiadziecie do srodka pokochacie to auto. Jeśli kupujecie auto \"dla sąsiadów\" to lepiej niemca ale jeśli cenicie komfort, bezpieczeństwo i nie zalezy wam na tym zeby coś komuś udowadniać to clarus stanie sie waszym towarzyszem na którym zawsze mozna polegac. Jesli zalezy wam na spokojnych dzieciach w podrózy i usmiechu partnerki to auto to zapewnia.
przy 140 km/h staje sie ciut głosny. Wyciszenie nie jest jego najlepszą strona. Najbardziej słychac to na dziurawych i nierównych drogach powiatowych. Na lepszych trasach autko pokazuje do czego je stworzono.
Jesli jeździ się płynnie i nie dociska gazu do dechy na swiatłach w miescie to spala 8l/100km. zuzycie na trasie mocno spada a samochód plynie.
Takiego komfortu, przetrzeni, wygody, wyposazenia i bezpieczeństwa za tak rozsądną cenę nie dostaniecie. Kia nie jest u nas popularna i dzieki temu te auta nie maja chorych cen. Wsiądźcie do opla vectry a póxniej do KIA clarus. Róznice zobaczycie natychmiast. Opel w tym wypadku blednie mimo ze wizualnie jest przyjemniejszy dla oka.
Jedyne o czym trzeba pamiętać to wymiana płynów filtrów i opon. Z tym samochodem mozna planowac długie trasy wakacyjne.
Pierwszy mój samochód uzywany przez który nie przysługuja mi zniażki dla stałych klientów warsztatu.Miałem już opla, volkswagena i forda które w warsztacie stały kilka razy w roku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW