Jestem bardzo zadowolny z tego pojazdu uzytkuje go od 8 lat i nie narzekam. Za taka cene nie mogłem dokonac lepszego wyboru :)
ma 8 lat, 245 tys na karku i jedzie jak przecinak
bez zarzutu :)
raz wymieniony komplet spreżyn ( rok stał na dworze) komfortowa jazda, nie wywraca sie na zakretach ani nie wypada z nich :)
troche słaba widocznosc przez tylnia szybe, szczegolnie przy parkowaniu, ale da sie przyzwyczaic
samochod jest duzy, bardzo duzo miejsca zprzodu i z tyłu na nogi, wszystkie przyciski w obrebie reki, bagaznik tez pojemny 7 duzych toreb sie spokojnie zmiesci. W 5 osob spokojnie mozna jechac na wycieczke po Europie :)
torche paruje tylnia szyba. Wnętrze samochodu szybko sie ogrzewa i ochładza. Jak sie klime (manualna) ustawi na maxa to az ciarki przechodza z zimna.
duzo miejsca wkoncu segment E :)
to jest troche wada przy wyzszych obrotach odgłosy silnika sa dosyc głosne, właczona dosyc głosno muzyka jest słyszalna na zewnatrz samochodu
samochod ten nie jest jakos specjalnie ekonomiczny, w miesic spala mi srednio niecałe 10l a nie jezdze specjalnie ekonomicznie za 20zł przejezdzam srednio 60km , na trasie przy jezdzie srednio 130 km/h pali 8l przy 90km/h potrafi spalic 7-7.5l. Ceny przegladow nie powalaja na kolana ale by moglyby byc tańsze w maju 2006 zapłaciłem 282zl olej + filtry i usługa. Np. klocki przod (zamienniki) 120zł i z kazdy miesiacem tanieja.
Cena pierwotna była niska ok 50tys zł w 98r w porownaniu do samochodow z segmentu E, nie mozna oczekiwac bog wie jakich luksusow. Plastiki wewnatrz srednio-wysokiej jakosci i wykonczenie troszeczke jakby mogło byc lepsze.
czujka ABS, czesta awaria 2 raz bede wymieniac
najgorzej jest z elektryka, wystepowały gdzies przebicia w skutek czego musiałem dokonac wymiany rozrusznika. Silnik bez zarzutow wymiona uszczelka pokrywy zaworow i nic wiecej
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW