: Wygląd i jakość wykonania. Mega pozytywnie. Miałem do wyboru w tych samych pieniądzach Octavię 115km z gorszym wyposażeniem, padło na Ceeda.
: Brak.
Całkiem fajne auto. Wersja Bisnes Line. Ogólne wrażenie in +. Są malutkie minusy ale nie przesłaniają plusów. W miarę dynamiczny na trybie Eco, Sport już daje lekką frajdę. Mam porównanie z Astrą 1.6 cdti 136km. Przy ok 2800obr czuć pomoc elektryka. Z Mhev trzeba się nauczyć jeździć. Na początku lekko rozczarowuje. Ale po krótkim czasie nawet fajnie się z tym jeździ.
Wykończenie skórą ekologiczną foteli i drzwi dodaje elegancji. Miękkie wykończenie kokpitu też. W białym kolorze na 17 z przyciemnianymi szybami robi wrażenie.
Na wolnych obrotach słychać, że diesel . W trakcie jazdy jest ok.
Wygląda bardzo budżetowo. Mała gałka, słabo wyprofilowana, źle leży w dłoni. Synchronizacja taka sobie (nie zachwyca, wręcz rozczarowuje). Ale idzie się do tego przyzwyczaić.
Na 17 ciut głośniej wybiera dziury. Z resztą jest ok. Nie mam zastrzeżeń. W zakrętach jedzie jak po sznurku.
Jest ok. Nie mam zastrzeżeń.
Widoczność ok. Przód i tył.
Podłokietnik ok. Wszystko na miejscu. Przycisków w sam raz. Obsługa intuicyjna. Jak chcę otworzyć szybę z przodu to otwiera się tylna (jakoś dłoń sama trafia do tego przycisku co nie trzeba). Bagażnik w miarę duży. Jest kilka schowków w podłodze (część zajmuje bateria). Są pomocne.
Fotele normalne (nie zachwycają) ale mają w miarę dobre trzymanie boczne.
Jest ok.
Mam 1,8m. Z przodu i z tyłu wygodnie.
Po mieście brak zastrzeżeń. Na autostradzie przy 140km/h dosyć głośno.
Zbyt krótki okres użytkowania.
Bardzo pozytywnie. Trzy lata temu przymierzałem się do tego auta i nie powalało. Wybrałem inne. W tym roku kupiłem.
Bez zastrzeżeń.
Brak. Ale to krótki okres.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 CRDi MHEV 136KM 100kW