Ocena kierowcy - Kia Ceed II Kombi Facelifting

Silnik 1.6 GDI 135KM 99kW
Rok produkcji 2016
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Kia Ceed II Kombi Facelifting 1.6 GDI 135KM 99kW 2015-2018 - Oceń swoje auto
Sama szukam opinii o nowym modelu stąd może moja będzie pomocna. To moja 2 kia ( wczesniej byl proceed ) bardzo dobrze mi się tym autem jeździ - wyposażenie L więc jest j kamera cofania , fajne nagłośnienie , dodatkowe suwane elementy w bagażniku dzieki czemu można dzielić przestrzeń. Auto przestronne , wygodne a przede wszystkim żadnej usterki .i Oprócz wymiany oleju wymian, żarôwek i klocków hamulcowych dziala nadal tak samo :)
Demon prędkości to nie jest ale trzymam się przepisowych ograniczeń i nigdy nie bylo problemów z wyprzedzaniem czy włączaniem się do ruchu .
Manual jak manual :) Zamieniam na automat bo zaczynam więcej jeździć po mieście.
Dla mnie komfortowo nie rozumiem narzekania poprzedników. Robilam trasy po 1000 km i bardzo wygodnie się jeździ zarówno po autostradach jak i krętych drogach. Jeżeli komuś się auto pochyla to niech pojeździ Suvem ;)
Nic się nie dzieje więc nie mam uwag.
Wszystko dobrze widać + kamera i jest ok.
Odpala się zawsze na full nawiew , gdyż jest na auto - co jest irutujące.
Dla 2 osób + dziecka bardzo duzo miejsca.
No nie jest to klasa premium, przy kostce brukowej czy wyższych prędkościach jest głośnawo - ale mam lepsze nagłośnienie w swojej wersji i jeżdżąc sama w trasę slucham muzyki :)
Przeglądy sa tańsze niż u konkurencji. Mógłby mniej palić w mieście , ale czesto jeżdżę na bardzo krótkich odcinkach do 3km i wtedy spala nawet 9,5l . Ale rozgrzany silnik w miescie nie przekracza 8 litrów duże korki + trochę luźniejszych odcinków .
Żadnych usterek. No prawie ... kluczyk po 6 latach się poluzował .

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW [l/100km]

7,9