: Bardzo dobry stosunek ceny do: wyposażenia, jakości wykonania, gwarancji i kosztów serwisu.
: Układ Kierowniczy od prędkosci 140 km trzeba korygować tor jazdy
Kia Ceed 1,6 GDI wersja L + pakiet FUN to najlepsza oferta w tym segmencie. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Obecnie przejechane mam 7000 km. Samochód używany głównie w mieście. Przed zakupem odwiedziłem salony Opla,Chevroleta, Fiata, Suzuki, Skody, VW, Renault i Forda.
motor 1.6 GDI, 135KM ma 164 Nm, to nie formuła 1, ale spełnia w zupełności moje oczekiwania.
Bez zastrzeżeń, szósty bieg bardzo przydatny.
Bardzo dobrze trzyma się drogi. Nawet jeśli przesadzi się z prędkością w zakręcie. Kierowca czuje ze panuje nad samochodem. Bardzo fajne opcje wspomagania: Comfort, Normal, Sport. Kia Ceed natomiast ma jedna duża wadę, którą należałoby poprawić. Przy prędkościach od ok. 140km i więcej trzeba cały czas korygować tor swojej jazdy. Ale przed zakupem liczyłem się z tym, jest to wada elektrycznego wspomagania. Z tego co mi wiadomo ten problem występuje również w innych modelach Kia. W porównaniu do VW Polo ma twarde zawieszenie.
Z przodu bardzo dobra widoczność. Natomiast słaba widoczność przez tylną szybę. Polecam czujniki cofania bardzo pomagają przy parkowaniu tyłem.
Ładny kokpit wykonany z dobrych materiałów, zegary czytelne. Zegar KiasupervisionClaster bardzo ładny. Nie trzeba odrywać wzroku w trakcie jazdy, przyciski znajduje się intuicyjnie. Ergonomia bez zastrzeżeń.
Dwu strefowa klimatyzacja sprawuje się bez zastrzeżeń. Szyby odparowują bez problemu. Ogrzewanie dział szybko.
Miejsca w środku jest dużo. Mam 186 cm wzrostu i nie mogę narzekać, nawet jeśli ktoś usiądzie z tyłu jako pasażer. Z tyłu spokojnie mieszczą się 2 dorosłe osoby. Bagażnik 380 l w zupełności narazie wystarcza, na wiosnę się przekonam czy wejdzie tam wózek :) Przydatny sortownik pod podłoga bagażnika.
Bez uwag. Szum wiatru słyszalny od ok. 100km ale to normalne chyba w każdym aucie.
O spalaniu podanym w katalogu można zapomnieć. Spalanie w mieście bo tam głównie jeżdżę nie stojąc w dużych korkach mieści się w granicy 8 -8,5 litra. W dużych korkach 9 litrów. Poza miastem przy spokojnej jeździe ok. 100km. 6 litrów. Najmniejsze spalanie jakie dotychczas udało mi się osiągnąć to 5,8l.
Bardzo dobry stosunek ceny do: wyposażenia, jakości wykonania, gwarancji i kosztów serwisu. Konkurencję w tym segmencie bije bezapelacyjnie.
Jeszcze nie stwierdziłem.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW