Ocena kierowcy - Kia Ceed II Hatchback 5d

pilara, 9 lat temu
Silnik 1.6 GDI 135KM 99kW
Rok produkcji 2012
Kia Ceed II Hatchback 5d 1.6 GDI 135KM 99kW 2012-2015 - Oceń swoje auto
Silnik : silnik bez doładowania, a jest bardzo elastyczny
jestem bardzo zadowolony, auto spełnia moje wszystkie oczekiwania, prezentuje się znakomicie, świetne prowadzenie, dynamiczny silnik, umiarkowane spalanie, wygodne i duże jak na kompakt wnętrze, dobre materiały.
bardzo dynamiczny, chętnie wkręca się na obroty, jest wyjątkowo elastyczny jak na motor wolnossący, już przy 70 km/h chce szósty bieg
najsłabszy punkt auta! skrzynia haczy, biegi wchodzą z lekkim oporem(może to moja kia tak ma)
precyzyjne, pewne prowadzenie na zakrętach i w jeżdzie na wprost. Rewelacyjne hamulce krótka droga hamowania
dobre wyciszenie wnętrza, głośniej robi się powyżej 140. Zawieszenie jest sprężyste ale nie twarde, wygodnie się jeżdzi
wszystko na swoim miejscu, czyli pod ręką, sterowanie radiem, zestawem głośnomówiącym z kierownicy, dużo schowków, miejsce na napoje, łatwość obsługi jak w oklepanym i nudnym VW.
jest ok. jak parują szyby to klimatyzacja w ruch.
Auto jeśli chodzi o moją osobę, wygrało porównanie z focusem, cruzem właśnie ze względu na przestrzeń, szczególnie z tyłu!
To jest kategoria w której trudno dogodzić. Powiem tak biorąc pod uwagę moc auta i to że poruszam się w dużym mieście to ceed jest ekonomiczny. Realia wyglądają tak-miasto-10l.Trasa do 100km/h-5.2l.Trasa do 120km/h-6l.Trasa do 140km/h-7l.Jazda 160 i więcej (oczywiście u naszych zachodnich sąsiadów)-9-10l
Na razie wszystko cacy!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 GDI 135KM 99kW [l/100km]