Układ hamulcowy
: bardzo dobre hamulce, przydatny system HAC
Przejechałem tym samochodem ok 2000 km jako samochodem zastępczym. Ogólnie robi dobre wrażenie , zwracający uwagę, dość cichy, stosunkowo łatwy w prowadzeniu.
Silniczek wystarczający do bezproblemowego poruszania się w ruchu. Nie ma co liczyć na dobre przyspieszenie , elastyczność zadawalająca , potrafi ciągnąć od 1000 obr. Wyścig spod świateł wykluczony.
biegi wchodzą "same"
w porównaniu z Ceedem I gen wyraźny postęp. Samochód dość pewnie zachowuje się na drodze. zawieszenie ciche, chociaż słychać szum opon. Zauważalne zmniejszenie się dystansu jaki dzielił ceed I do np Focusa
jak dla mnie doskonała
Zirytowały mnie 3 rzeczy, 1- podłokietnik środkowy umieszczony za bardzo w tyle- jest praktycznie nieprzydatny chyba że ktoś ma 2 m wzrostu, 2- wgłębienie w podlokietniku w drzwiach wypada akurat w miejscu łokcie i przy dłuższej jeździe gniecie w rękę, 3- brak zamykanych schowków w tunelu środkowym
po krótkim czasie użytkowania mogę powiedzieć że liczyłem iż będzie gorzej, klimatronik bardzo wydajny i cichy
fotele nie powodują zmęczenia , ergonomia jw
słychać opony
nie wiem
w porównaniu z I generacją jest znacznie nowocześniej i na wyższym poziomie technologicznym. Cena też już zbliżyła się do europejskich/japońskich kompaktów Przy zakupie Ceed raczej przepadnie
nie oceniam
nie wiem