: Nie wychyla się na boki, zakręty pokonuje się z dziecinną łatwością
Mega polecam ten samochód wszystkim osobom, które potrzebują sporo przewozić albo dla dużej rodziny. Bezawaryjny, szybki i oszczędny.
Musiałem go lekko podrasować i wpakowałem 2-obwodowy BOX, dało to 143KM i 310NM i naprawdę rakieta ! Mógłby mieć lepszy dół, ciągnie od 1800obr/min
Skrzynia jest ogólnie świetna bo biegi wskakują bajecznie oprócz redukcji do 2 czy 1 ... wtedy lekko haczy
Ostre zakręty przy większych prędkościach to nie problem bo jest dość sztywna- ja tak lubię
Co tutaj dużo pisać... Wszystko ładnie widać bo szyby duże ;) W dodatku kamera cofania to piękna sprawa
Niech inni producenci (np. Renault) uczą się od KIA ergonomii rozmieszczania przycisków ... Każdy klawisz czytelny i duży.
Latem grzeje a zimą chłodzi ;) Na morzy dołożyłem webasto więc zimą jest bajecznie ;)
Z tyłu i z przodu miejsca full. 180cm wzrostu to nie problem niezależnie gdzie się siedzi.
140-150km/h to nie problem. Jest dobrze wyciszona- można to sprawdzić zamykając lekko drzwi. Jest mega kompresja powietrza przez co trzeba mocniej domykać "wrota" ;)
Oprócz katalogowego obowiązkowego przeglądu nic więcej nie straciłem ;)
Za 40tys mamy duże kombi z mocnym, oszczędnym silnikiem i fajnym wyposażeniem ;)
opis jak w kosztach utrzymania
nie odnotowałem
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 CRDi VGT 115KM 85kW