Ocena kierowcy - Kia Ceed I Hatchback

Silnik 1.6 122KM 90kW
Rok produkcji 2008
Okres użytkowania: 1 rok
Kia Ceed I Hatchback 1.6 122KM 90kW 2006-2009 - Oceń swoje auto
Silnik : bardzo mało pali, przy dość agresywnej jeździe
Wersja pro_ceed, w maksymalnej opcji + pakiet sport ( 17\" felgi i inne dodatki ). Bardzo często ludzie oglądają się za tym samochodem, nie ma ich dużo. Nie było chwili w której nie był bym z niego zadowolony. W swojej klasie najlepszy wybór.
sporo osób kupuje diesla i go chipuje, 122KM w 1.6 są wystarczające do zabaw w mieście i wygodnej trasy.
są 2 mity 1. nie wskakujący wsteczny - czasmi tak ale czuć pod ręką że coś nie tak weszło, wciskamy sprzęgło i jeszcze raz wsteczny - wszystko gra 2. problemy z \"3\" - mit wzięty z pro_ceed cup i redaktora który jechał samochodem w którym trójka nie wchodziła nigdy nie miałem problemów ze skrzynią biegów
trochę twardy ale za to na zakrętach świetnie i większa kontrola.
w pro_ceed dość mała tylna szyba - bardzo szybko się do niej przyzwyczaiłem, bardzo duże lusterka boczne - doskonale się sprawdzają
jeździłem i w lato i w zimę - bez zastrzeżeń
dużo przestrzeni, jestem wysoki ( 192cm ) i z każdej strony jest bardzo wygodnie, z tyłu też sporo miejsca
Przy znacznych prędkościach słychać dość wyraźnie wszystko, dużo zależy od opon jakie mamy na kołach ( do tego ich szerokość itp )
wybierałem między Aurisem, Civic 1.8 Sport, Mazdą 3 - każdym samochodem jeździłem i świadomie wybrałem Pro_ceeda - najładniejszy i najtańszy przy wyposażeniu które wybrałem.
mogło by być jeszcze lepiej ale dostałem parę bonusów na starcie ( ubezpieczenie, autoalarm, zniżka ceny, dywaniki... :) )
dużo czytałem o plastikach, radiu itp ale UWAGA - nic nie stwierdziłem, znajomy który kupił audi a3 w tym samym momencie już był z trzeszczącą konsolą na gwarancji. Byłem przygotowany na niedoróbki ale ( odpukać ) nic nie stwierdziłem.
NIC, na pierwszym przeglądzie dane ze ścieżki wypadły rewelacyjnie ( amorki, hamulce )

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 122KM 90kW [l/100km]

7,7