Ocena kierowcy - Kia Ceed I Hatchback

Łukasz , 16 lat temu
Silnik 1.6 122KM 90kW
Rok produkcji 2007
Kia Ceed I Hatchback 1.6 122KM 90kW 2006-2009 - Oceń swoje auto
Inne : KULTURA PRACY I WYKONANIE .. KIA KOJARZYŁA MI SIĘ Z PADAKĄ A TU REWELACJA .OCZYWIŚCIE JAK NA TĄ KLASE!!
kupiłem optimum plus w benzynie . full wypas w benzynie z esp i automatyczną klimą i po miesiącu jestem pewny że postąpiłem słusznie :) jestem zadowolony na wiosne tylko dokupie felgi :) mam w aucie wszystko za jedyne 62 tyśz ( OC AC NW rabatem czujnikami i alarmem :) i naprawde zero kompleksów nawet do golfa który w podobnej opcji kosztuje majątek :) większość nowych compactów za tą kase kupionych w Polskich salonach to bieda .
Miłe zaskocznie po fiacie stilo 1,6 wszystko chodzi fajnie delikatnie silnik bardzo elastyczny nie jest to wprawdzie to co w nowym bravo 1,4 turbo 150 km :)ale wyprzedzanie jest bezstresowe. silnik pracuje cicho i przyjemnie :)
nic nie chaczy precyzyjna w porównaniu ze stilo bdb :) nawet ciut lepiej jak w focusie w którym wczesniej jeździłem :)jestem zadowolony
Wszystko ok niema rewelacji ale jeździ się bardzo OK :)
Przód OK tył czójniki bok duże lusterka . bez czujników dałbym 4
Wszystko super ekstra tylko kto wymyslił sterownie komputera na centrali środkowej :) pozatym rewelacja :)
Wszystko OK klima automatyczna sprawdza się w grzaniu kiepsko . lepiej pierwsze włączyć manula a potem po podgżaniu włączyć automat :) w lecie niestety niewiem...
Rewelacja
W porównaniu ze stilo rewelacja silnik pracuje cicho kulturalnie jak to się mówi full wypas.
jest to czego się spodziewałem w 1.6 ok 10l przy jeździe tylko w mieście . trasa narazie przejechałem 100 km wiec niewiem było ok 6,5 średnio więc jak na dotarcie chyba ok spalanie dotyczy jazdy wyłącznie po mieście na krótkich odcinkach :) spalanie na trasie obliczone po 100km ;)
REWELACJA GDYBY NIE NAGRZEWNIE PRZY KLIMIE AUTOMATYCZNEJ KLIMIE BYŁO WY IDEALNIE
Po 1000Km jest idelanie . jak w nowym aucie nic sie nie pasuje :) jak ktoś się chce czepiać pewnie by coś znalazł ale nawet w mercu S klasie znajdzie wady :) ja nic nie znalazłem cicho i przyjemnie :) a reszta lepiej jak standard w tej klasie ;) jak na kia to szok spodziewałem się czegoś dużoooooo gorszego!! pomimo przeczytania chyba 90% testów
za wczesnie na to tylko 1000km

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 122KM 90kW [l/100km]